Cupa Davis

Surpriza in echipa Ecuadorului: Nicolas Lapentti nu evolueaza la simplu!

Echipa de Cupa Davis a Ecuadorului nu va conta in meciurile de simplu pe Nicolas Lapentti, jucator care a strans nu mai putin de 95 de meciuri in cariera pentru nationala tarii sale, acesta fiind inlocuit cu tanarul Ivan Endara.
Fara meci jucat in circuitul profesionist de la Roland Garros, unde a pierdut in trei seturi in fata americanului Taylor Dent, fostul numar 6 mondial a declarat ca nu vrea sa forteze la Bucuresti.

“Cel mai important pentru mine este sa ma recuperez si sa fiu in continuare alaturi de echipa mea. Vreau sa-mi revin cat mai repede dupa aceasta accidentare”, a spus cel mai mare dintre fratii Lapentti.

De 17 ani prezent in Cupa Davis, semifinalistul din 1999 de la Australian Open a facut referire si la suprafata pe care se va juca intalnirea cu Romania.

“Este pentru prima data cand vad o astfel de suprafata cu zgura pusa peste un pod de lemn. Terenul este foarte lent si uneor instabil”, a afirmat Lapentti.

In conditiile absentei fratelui sau mai mare, misiunea de numar unu in echipa Ecuadorului ii revine lui Giovani, jucator de 27 ani care in acest sezon s-a remarcat printr-o semifinala disputata la turneul Challenger de la Campos de Jordao.

“Pentru mine este o responsabilitate mare sa fiu numarul unu in echipa, dar stiu ce trebuie sa fac pe teren pentru a meciurile de simplu si apoi sa-l ajut pe fratele meu in partida de dublu”, a spus Giovani Lapentti.

Ivan Endara, 22 ani, a disputat pana acum doar cinci meciuri la simplu in Cupa Davis, castigand doua dintre acestea. Pe zgura a jucat un singur meci pe care l-a pierdut. “Am fost surprins sa joc la simplu in locul lui Nicolas, dar voi incerca sa-mi fac datoria cat mai bine pentru echipa mea”, a jucatorul clasat pe locul 408 ATP.

Romania intalneste Ecuador in barajul pentru Grupa Mondiala a Cupei Davis, cele cinci meciuri urmand a avea loc la Centrul National de Tenis intr-o arena special construita de Federatia Romana de Tenis cu ocazia acestui eveniment.

Ziua de vineri incepe la 11:30 cu intalnirea Victor Hanescu-Ivan Endara, aceasta fiind urmata de disputa Adrian Ungur-Giovanni Lapentti. Sambata este programat meciul de dublu, cu incepere de la ora 12, pentru ca duminica, de la 11:30, sa se desfasoare ultimele doua meciuri de simplu.

Arena are o capacitate de 3200 de locuri, iar pretul unui tichet de acces pentru o zi este de 50 lei. De asemenea, doritorii isi pot achizitiona abonamente pentru toate cele trei zile la pretul de 100 lei.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Surpriza in echipa Ecuadorului: Nicolas Lapentti nu evolueaza la simplu!