Cupa Davis

Ecuadorienii nu au uitat infrangerea din 2003 si vor revansa la Bucuresti

Jucatorii echipei de Cupa Davis a Ecuadorului au declarat, marti, la unison, ca au venit la Bucuresti sa castige intalnirea cu Romania, programata in barajul Grupei Mondiale, sud-americanii avand inca proaspata in memorie intalnirea din 2003, cand jucatorii pregatiti pe atunci de Florin Segarceanu si Adrian Marcu s-au impus la Quito. Galerie foto: accesati aceasta pagina pentru mai multe imagini cu jucatorii ecuadorieni, surprinse de fotoreporterul Onlinesport.ro
"Ne amintim de acea intalnire. A fost un meci special pentru noi toti. Am impus atunci un record de game-uri jucate in Cupa Davis, dar a fost dificil sa pierdem in fata propriilor suporteri. Intotdeauna exista sansa revansei si ne dorim sa castigam acum la Bucuresti. Este dificil sa repetam meciul din 2003, dar in Cupa Davis ne asteptam mereu la meciuri disputate", a spus Nicolas Lapentti.

Liderul echipei Ecuadorului a vorbit si despre retragerea sa din activitate, spunand ca victoria obtinuta in fata Braziliei l-a determinat sa mai ramana un an alaturi de echipa sa.

"Dupa victoria cu Brazilia am decis sa mai joc un an. Este cel mai placut sa-mi reprezint tara", a completat Nicolas Lapentti.

Aflat in prezent pe locul 153 ATP, Nicolas Lapentti a adaugat ca-i stie bine pe jucatorii romani, in special pe liderul Victor Hanescu: "Am jucat cu Hanescu de doua ori. Este un jucator masiv, cu un serviciu bun. Crivoi este de asemenea rapid, cu un joc solid din spatele terenului".

Raul Viver, capitanul nejucator al echipei Ecuadorului, a declarat la randul sau:" Hanescu este un jucator bun, cu o clasare superioara in ATP. Il stim de la meciul precedent din 2003. Il cunoastem si pe Horia Tecau, care a avut o contributie importanta in meciul de dublu de la Quito. Este greu sa apreciez in procente cine este favorita".

Romania si Ecuador se vor intalni la Bucuresti, intre 17 si 19 septembrie, in barajul Grupei Mondiale a Cupei Davis.

Cele doua echipe s-au mai intalnit o singura data in Cupa Davis. Se intamplat intre 19 si 22 septembrie 2003, la Quito, tot intr-o partida de baraj pentru calificarea in Grupa Mondiala. Romania s-a impus atunci cu 3-2. Meciul a intrat in istorie prin desfasurarea dramatica, stabilindu-se totodata si un nou record de game-uri jucate in Cupa Davis de la introducerea tie-breakului in 1989. S-au jucat nu mai putin de 281 de game-uri.

Meciul din urma cu sapte ani a fost cel mai lung din istoria competitiei si ca durata, partida avand 21 de ore si 37 de minute, iar toate cele cinci meciuri au avut nevoie de cinci seturi.

Cel mai lung meci a fost cel dintre Nicolas Lapentti si Victor Hanescu, acesta terminandu-se dupa 4 ore si 58 de minute. Lapentti s-a impus cu 6-4, 6-7 (4), 6-7 (5), 7-6 (13), 6-3.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Ecuadorienii nu au uitat infrangerea din 2003 si vor revansa la Bucuresti