Cupa Davis

Nicolas Lapentti, speranta ecuadorienilor pentru barajul cu Romania

La 34 ani, Nicolas Lapentti este mai aproape de sfarsitul carierei decat de perioada glorioasa cand juca semifinala la Australian Open (1999) sau sferturi la Wimbledon (2002). Chiar si asa, jucatorul rezident in Miami ramane prima optiune pentru reprezentativa Ecuadorului, care vine la Bucuresti, in septembrie, pentru intalnirea cu Romania din barajul Grupei Mondiale.
Capitanul nejucator Raul Viver a declarat pentru site-ul oficial al Cupei Davis ca este optimist inaintea confruntarii cu echipa Romaniei si ca il vede pe Nicolas Lapentti continuandu-si cariera pentru inca un an, in eventualitatea unui succes la Bucuresti.

"Daca vom obtine victoria in partida cu Romania cred ca Nicolas va mai ramane in circuit pentru inca un an. Consider ca jucatorii mai tineri au multe de invatat din experienta lui.

"Nicolas este un mare jucator, un lider natural care mareste nivelul de motivatie si pentru restul jucatorilor din echipa. In Cupa Davis a jucat mereu cel mai bun tenis al sau, atat fizic cat si mental. El practic ne-a adus in acest baraj, castigand in 2009 ambele meciuri de simplu impotriva Braziliei, plus contributia pentru succesul de la dublu", a spus Viver.

Romania va intalni Ecuador la Bucuresti, intre 17-19 septembrie, confruntarea de mare interes urmand a fi gazduita de o arena ce va fi construita special pentru acest eveniment la Centrul National de Tenis.

Singura intalnire dintre cele doua echipe a avut loc in 2003, cand echipa Romaniei a izbutit o victorie de rasunet la Quito, scor 3-2. Intr-o atmosfera de mare incarcatura emotionala si o presiune fantastica creata de fanii locali, Razvan Sabau l-a invins pe Giovani Lapentti, cu 6-4, 3-6, 6-4, 5-7, 7-5.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Nicolas Lapentti, speranta ecuadorienilor pentru barajul cu Romania