Cupa Davis

Federatia de Tenis construieste arena pentru Romania - Ecuador (galerie foto)

Echipa de Cupa Davis a Romaniei intalneste, in perioada 17-19 septembrie, la Bucuresti, reprezentativa Ecuadorului, in barajul pentru promovarea in Grupa Mondial, meciul urmand a se disputa pe un teren special amenajat la Centrul National de Tenis.
Galerie foto: Iata aici imagini cu terenurile pe care se vor amenaja tribunele, realizate astazi de noi

La sapte ani de la istorica intalnire din Ecuador, cand Victor Hanescu, Razvan Sabau si 'gemenii' tenisului romanesc, Floria Mergea si Horia Tecau, obtineau o victorie de rasunet intr-o atmosfera incendiara la propriu, Romania are privilegiul de a forta revenirea in elita tenisului chiar pe teren propriu.

Cum infrastructura reprezinta o problema cu adevarat de interes national in tara noastra, dar de care nu se ingrijeste nimeni dintre cei care ar trebui sa o faca, organizarea meciului de Cupa Davis a devenit o problema spinoasa.

Federatia Romana de Tenis a hotarat in cele din urma sa organizeze evenimentul chiar la Centrul National de Tenis, locatie aflata in vecinatatea noului stadion national, numai ca aici in afara terenului propriu zis de zgura nu exista tribune.

In conditiile in care Federatia Internationala recomanda ca la un meci de Cupa Davis sa fie asigurate cel putin 3.500 de locuri pe scaune, la Centrul National de Tenis au demarat lucrarile de amenajare a tribunelor. Vedeti imagini cu stadiul lucrarilor in galeria foto atasata.

Bogdan Enoiu, organizatorul turneului profesionist Open Romania, a explicat, marti, intr-o conferinta de presa, de ce meciul nu s-a putut disputa la arena centrala din Parcul cu Platani.

"Era bine daca legam ambele evenimente, Cupa Davis si Open Romania. Din pacate nu a fost o comunicare buna cu Federatia. Logistic ar fi fost prea complicat ca intr-o noapte sa schimbam intreaga infatisare a arenei, dar cred ca pana la urma am fi reusit. S-a mai intamplat la Bucuresti ca cele doua evenimente sa fie legate, dar intotdeauna turneul era inaintea meciului de Cupa Davis. A fost pana la urma o lipsa de coordonare si o oarecare frica ca nu am putea reusi sa schimbam totul intr-o singura noapte, pentru ca doar atat aveam la dispozitie", a spus Enoiu intr-o conferinta de presa prilejuita de prezentarea editiei cu numarul 15 a turneului Open Romania.

Meciul Romania-Ecuador, contand pentru barajul Grupei Mondiale a Cupei Davis, se va disputa in perioada 17-19 septembrie, biletele de acces avand preturi de 50 lei pentru fiecare din cele trei zilei de competitie.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Federatia de Tenis construieste arena pentru Romania - Ecuador (galerie foto)