Cupa Davis

Hanescu: "Meciul cu Stahovski va fi foarte greu, pentru ca sunt deja obosit"

Tenismanul Victor Hanescu a declarat, sâmbata, dupa câstigarea meciului de dublu din întâlnirea România-Ucraina, din Cupa Davis, ca partida cu Serghei Stahovski, din ultima zi, va fi dificila, deoarece se simte obosit, iar adversarul sau va fi relaxat, stiind ca nu este considerat favorit.

Victor Hanescu s-a aratat multumit de jocul prestat în meciul de dublu, alaturi de Horia Tecau, însa a precizat ca partida de duminica, din ultima zi a întâlnirii, va fi mult mai grea. "Astazi, de când am intrat în teren eram cu gândul la victorie si stiam ca suntem favoriti. Înca din setul al doilea, se vedea clar ca nu mai avem cum sa pierdem acest meci. Oricum, ziua decisiva este mâine, când mai avem nevoie de înca un punct si cu siguranta va fi foarte greu, pentru ca deja sunt destul de obosit. Sunt multumit de cum am evoluat astazi, am servit foarte bine si sper sa ma descurc la fel si mâine în meciul cu Stahovski. Va fi greu pentru ca adversarul stie ca presiunea este pe mine, noi suntem cei favoriti si publicul asteapta victoria. Stahovski va fi relaxat, mai ales ca stie ca în meciul urmator, Ilia Marcenko este favorit în fata lui Adrian Ungur. Probabil va mai încerca acele mici trucuri, pe care le-a facut vineri, însa eu am jucat multe turnee si nu cred ca va tine", a spus Hanescu într-o conferinta de presa.

La rândul sau, Horia Tecau a declarat ca avea nevoie de o victorie în trei seturi, pentru ca lucrurile sa nu se complice. "Eu am jucat cu Marius Copil la dublu împotriva Rusiei, dar cu Hanescu am deja doua turnee în care ne-am oprit în semifinale si finale. Ma descurc foarte bine alaturi de Victor, mai ales ca eu am ceva probleme din punct de vedere psihic si aveam nevoie de o victorie scurta în trei seturi", a spus jucatorul român.

Perechea Victor Hanescu/Horia Tecau a învins, sâmbata, cu scorul de 6-4, 6-4, 6-2, cuplul Serghei Bubka/Serghei Stahovski, în meciul de dublu al întâlnirii cu Ucraina din turul doi al Grupei I a Zonei Euro din Cupa Davis, România preluând conducerea cu scorul general de 2-1.

În prima zi a întâlnirii, Victor Hanescu l-a învins, cu scorul de 7-6 (1), 7-5, 6-4, pe Ilia Marcenko, iar Adrian Ungur, debutant în Cupa Davis, a fost învins, scor 6-2, 6-7 (3), 7-5, 7-5, de Serghei Stahovski, scorul general devenind 1-1.

Victor Hanescu - Serghei Stahovski si Adrian Ungur - Ilia Marcenko vor fi meciurile de duminica, începând cu ora 12.00.

Echipa care va câstiga partida de la Arenele BNR din cadrul Grupei I a Zonei Euro-africane va juca, în septembrie, în barajul pentru promovarea în Grupa Mondiala. Învinsa se va lupta pentru ramânerea în Grupa I.

Mediafax



Hanescu: "Meciul cu Stahovski va fi foarte greu, pentru ca sunt deja obosit"