Cupa Davis

Andrei Pavel: "Romania ramane favorita"

Capitanul nejucator al României, Andrei Pavel, a declarat, vineri, ca era de asteptat ca scorul întâlnirii cu Ucraina, din turul doi al Grupei I a Zonei Euro din Cupa Davis, sa fie egal dupa disputarea meciurilor din prima zi, dar ca echipa României continua sa fie favorita.

"Dupa o prima zi de jocuri, mi se pare ca totul este foarte echilibrat si daca ne uitam pe clasament, pozitiile pe care le ocupa jucatorii celor doua echipe ne confirma acest lucru. Era de asteptat ca scorul sa fie egal dupa prima zi. În primul meci, Victor Hanescu si-a pastrat calmul, chiar daca nu a avut o evolutie foarte buna, a reusit sa se stapâneasca si sa joace cât mai simplu. În al doilea meci, Adrian Ungur a jucat extraordinar si sunt mândru de el ca a reusit sa-si învinga emotiile, fiind la primul sau meci în Cupa Davis", a spus Andrei Pavel într-o conferinta de presa.

Pavel a mentionat ca meciul de dublu, de sâmbata, este unul foarte important, dar ca România este înca favorita. "Consider ca înca suntem favoriti. Înca nu m-am decis asupra echipei de dublu, acest lucru îl vom comunica abia cu o ora înainte de meci, dupa ce ne vom decide în aceasta seara. Copil si Tecau sunt în mare forma, s-au antrenat împreuna de la începutul saptamânii, însa am putea conta si pe experienta lui Hanescu. Victor si Tecau au jucat si o finala la Stuttgart si se descurca foarte bine împreuna. Ne vom întâlni în aceasta seara si vom discuta, îl voi întreba si pe Victor cum se simte si vom lua o decizie împreuna. Este normal ca Victor sa fie obosit, pentru ca este o perioada cu multe turnee, iar pe lânga asta un meci de Cupa Davis îti mânânca energia cu totul altfel", a precizat Pavel.

Referitor la incidentul din setul trei al partidei dintre Adrian Ungur si Serghei Stahovski, a doua a zilei, când jucatorul ucrainean i-a cerut arbitrului sa faca apel la liniste, din cauza comportamentului unui spectator, Pavel a precizat: "Publicul s-a comportat cu foarte mult fair-play astazi, în ciuda contestatiilor pe care le tot facea ucraineanul. Pot sa spun ca mie mi se întâmpla de zece ori mai rau, chiar la turneele de simplu, unde publicul de obicei este impartial. Aici este Cupa Davis si îmi amintesc ca eram la un meci la Zagreb cu Trifu, iar spectatorii aruncau cu monede în noi. Chiar si arbitrul si observatorul de astazi au spus ca nu sunt probleme majore, însa au fost nevoiti sa faca acel apel catre public".

La scorul de 5-4, în setul trei al meciului dintre cei doi jucatori, românul a avut o minge de set pe serviciul adversarului, pe care însa a pierdut-o. A urmat apoi un dialog nervos între Stahovski si arbitrul întâlnirii, jucatorul ucrainean fiind nemultumit de unele manifestari ale unui spectator aflat în spatele sau. Pauza si iesirile zgomotoase ale lui Stahovski au rupt jocul românului, care a pierdut atât ghemul, fiind egalat la cinci, cât si setul, scor 5-7.

Capitanul nejucator al României a adaugat ca se asteapta la mai multi spectatori sâmbata, la meciul de dublu, deoarece jucatorii români au nevoie sa fie sprijiniti. "Ne pare rau ca nu au venit mai multi spectatori astazi, le multumim celor care au fost si ne-au încurajat. Speram ca mâine sa fie mai multi, pentru ca avem mare nevoie de ei", a spus Andrei Pavel.

România si Ucraina se afla la egalitate, scor 1-1, dupa meciurile disputate, vineri, în prima zi a întâlnirii de la Arenele BNR din cadrul Grupei I a Zonei Euro-africane.

Hanescu l-a învins, cu scorul de 7-6 (1), 7-5, 6-4, pe Ilia Marcenko, aducând astfel primul punct pentru echipa de Cupa Davis a României. În meciul al doilea, Adrian Ungur, debutant în Cupa Davis, a fost învins, cu scorul de 6-2, 6-7 (3), 7-5, 7-5, de Serghei Stahovski, dupa un meci care a durat trei ore si 16 minute.

Mediafax



Andrei Pavel: "Romania ramane favorita"