Australian Open

Federer a trecut cu emotii in turul trei

Numarul doi mondial Roger Federer a avut parte de un test dificil, miercuri, in turul secund la Australian Open, depasindu-l in cinci seturi pe francezul Gilles Simon dupa un meci de peste trei ore, cu 6-2, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3.

Pentru Federer, de patru ori campion la Melbourne, a fost prima victorie in fata lui Simon, reprezentantul Hexagonului impunandu-se in precedentele doua, la Mastersul Canadei si Turneul Campionilor (ambele in 2008).

De aceasta data Federer si-a luat masuri de precautie si a inceput ca din tun meciul programat in finalul zilei a treia pe Rod Laver Arena. Cu un joc solid si un prim serviciu impresionant, Federer a incheiat primul set dupa doar 35 de minute.

Simon s-a trezit abia in setul al treilea, dupa ce l-a pierdut si pe al doilea fara istoric, francezul conducand cu 3-0 venit parca de nicaieri. Ajuns pe locul 34 mondial, dupa ce in urma cu doi ani intrase in primii opt din lume, Simon a inceput sa-i puna reale probleme lui Federer cu lovitura de backhand, aceasta aducandu-i peste zece puncte castigatoare.

Pus cu spatele la zid de un adversar dispus sa lupte pana la ultima minge, Federer a facut uz in decisiv de cel mai bun tenis al sau, demonstrand inca din primul game calitatile care l-au propulsat in topul mondial.

Elvetianul a rupt echilibrul in jocul sase, cand a revenit dupa ce fusese condus pe serviciul adversarului, lovitura de trecere care i-a adus break-ul mult dorit fiind insotita de celebrul strigat de mobilizare 'come on', care de aceasta data a ridicat in picioare publicul spectator.

Federer continua asadar parcursul la Australian Open, unde il va intalni in turul al treilea pe belgianul Xavier Malisse.

Onlinesport



Federer a trecut cu emotii in turul trei