Tenis

"Vampirii" l-au vizitat pe Nadal inainte de Roland Garros

Tenismenul Rafael Nadal, locul 2 ATP, a fost supus, miercuri, unui control antidoping inopinat la resedinta sa din Manacor, cu putin timp înainte ca spaniolul sa plece la Paris, unde va participa la turneul de la Roland Garros, informeaza Marca.
Sub titlul "«Vampirii» l-au vizitat pe Nadal înainte de Paris", Marca a scris ca acest control al Agentiei Mondiale Antidoping ar avea legatura cu o emisiune umoristica a Canal + din Franta, care a sugerat ca fostul lider mondial se dopeaza.

În luna februarie, în cadrul emisiunii Les Guignols de l'Info a fost difuzat un scheci care îl înfatisa pe Nadal urinând în rezervorul automobilului propiu, fiind apoi surprins de politia franceza rulând cu viteza de 280 de kilometri/ora. Concluzia scheciului - "Sportivii spanioli nu câstiga întâmplator" - a fost prezentata pe un panou pe care erau afisate siglele mai multor federatii sportive spaniole.

Federatia Spaniola de Tenis nu a "gustat" gluma francezuilor si a dat în judecata postul TV pentru ca a folosit ilegal logo-ul sau si pentru "insinuari inadmisibile si injurioase".

Nadal a fost controlat antidoping si la câteva zile dupa difuzarea emisiunii.

Marca reaminteste ca la editia din 2009, tenismenii spanioli David Ferrer, Fernando Verdasco si Rafael Nadal au fost supusi la teste antitoping la Roland Garros în aceeasi dimineata, între orele 06.00 si 08.00, ceea ce i-a indignat pe jucatori.

Verdasco si Ferrer vor locui si anul acesta în acelasi hotel cu Nadal, detinatorul trofeului la Roland Garros, iar Marca îi avertizeaza ca ar putea fi controlati din nou.

Mediafax


"Vampirii" l-au vizitat pe Nadal inainte de Roland Garros