Tenis

Adversar dificil pentru Hanescu in primul tur la Open Romania

Sambata dupa-amiaza a avut loc la Arenele BNR tragerea la sorti a meciurilor de pe tabloul principal de simplu al turneului profesionist de la Bucuresti, dotat cu premii totale in valoare de 370.000 de euro. Romania va fi reprezentata de patru jucatori, Victor Hanescu fiind desemnat cap de serie numarul 6. Ceilalti trei tenismeni romani sunt Adrian Ungur, Victor Crivoi si Marius Copil, toti beneficiari ai unor wild card-uri.
Hanescu il va intalni in primul tur pe spaniolul Marcel Granollers, aflat in prezent pe locul 94 ATP, dupa ce a fost si pe pozitia a 44-a. Cei doi jucatori s-au mai intalnit de doua ori pana acum, ambele dispute desfasurate pe zgura fiind castigate de Hanescu. In 2007 in finala turneului challenger de la Bucuresti si in 2009 in optimile de finala ale turneului de la Kitzbuhel.

Dupa meciul de poveste cu Giovanni Lapentti din Cupa Davis, Adrian Ungur il va intalni in primul tur la Open pe italianul Andreas Seppi, desemnat cap de serie numarul 7.

Ceilalti doi jucatori romani acceptati direct pe tabloul principal, Victor Crivoi si Marius Copil, vor jua in primul tur cu tenismeni veniti din calificari.

Elementul de noutate la editia din acest an este reprezentata de intrarea direct in turul doi a primilor patru capi de serie. Astfel, Albert Montanes (1), Florian Mayer (2), Potito Starace (3) si Juan Ignacio Chela (4) vor putea fi urmariti la lucru cel mai devreme miercuri.

Tot miercuri, dar cu incepere de la ora 20:30, este programat meciul demonstrativ de dublu dintre perechile Ilie Nastase/Mansour Bahrami si Henri Leconte/Mats Wilander, acesta din urma fiind invitatul special din acest an.

Joi seara se va disputa un meci demonstrativ de simplu intre Wilander si Leconte.

Organizatorul turneului, Bogdan Enoiu, a anuntat ca duminica, inaintea finalei de simplu, cu incepere de la ora 13:30, se va desfasura un meci demonstrativ de dublu la care vor participa Ile Nastase, Andrei Pavel, Horatiu Malaiele si Cristian Tudor Popesu. Meciul se disputa in cinstea lui Radu Beligan, actor care isi va aniversa in decembrie venerabila varsta de 92 ani.

Dumitru Haradau, directorul turneului, a declarat: "Nu exista un favorit al turneului. Toti sunt jucatori valorosi si sunt convins ca va fi o competitie reusita".

In alta ordine de idei, nu mai putin de unsprezece jucatori romani au intrat in calificarile probei de simplu, dintre acestia doar Petru-Alexandru Luncanu si Victor Anagnastopol reusind sa se califice in turul al doilea de calificari.

Duminica sunt programate meciurile din turul secund al calificarilor, cu incepere de la ora 11. Luncanu il intalneste pe francezul Guillaume Rufin, iar Anagnastopol joaca impotriva spaniolului Pablo Andujar, invingator in prima runda in fata lui Catalin Gard.

Intrarea este libera la toate meciurile programate duminica in complexul din Parcul cu Platani.

Tabloul principal de simplu arata astfel:

1.Albert Montanes - liber
Tobias Kamke (Germania) - Fabio Fognini (Italia)

Calificari - Marius Copil (Romania)
Calificari - 8.Jeremy Chardy (Franta)

4.Juan Ignacio Chela (Argentina) - liber
Simon Greul (Germania) - Michal Przysiezny (Polonia)

Bjorn Phau (Germania) - Calificari
Adrian Ungur (Romania) - 7.Andreas Seppi (Italia)

6.Victor Hanescu (Romania) - Marcel Granollers (Spania)
Filipo Volandri (Italia) - Lukasz Kubot (Polonia)

Calificari - Victor Crivoi (Romania)
Liber - 3.Potito Starace (Italia)

5.Daniel Gimeno-Traver (Spania) - Carlos Berlocq (Argentina)
Pere Riba (Spania) - Pablo Cuevas (Uruguay)

Ruben Ramirez Hidalgo (Spania) - Maximo Gonzalez (Argentina)
Liber - 2.Florian Mayer (Germania)

Invingatorul turneului va fi premiat cu 66.580 de euro si 250 de puncte in clasamentul ATP, in timp ce finalistul va strange 34.975 de euro si 150 de puncte. Pentru prezenta in semifinale se acorda 18.920 de euro si 90 de puncte, pentru sferturile de finala 10.830 de euro si 45 puncte, pentru optimi de finala 6.375 de euro si 20 de puncte, in timp ce prezenta in primul tur este premiata cu 3.785. Jucatorii care ajung pe tabloul principal in urma calificarilor vor primi 12 puncte ATP.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Adversar dificil pentru Hanescu in primul tur la Open Romania