Tenis

Hanescu pierde noua locuri in clasamentul ATP

Eliminarea in turul secund la Hamburg l-a costat pe Victor Hanescu nu mai putin de noua locuri in clasamentul mondial dat publicitatii de ATP, jucatorul roman ocupand in aceasta saptamana pozitia a 52-a.
Cu un total de 870 de puncte, Hanescu ramane in continuare cel mai bine clasat jucator roman al momentului.

Adrian Ungur il urmeaza pe Hanescu la mare distanta, pe locul 124 in urcare sapte pozitii, in timp ce Victor Crivoi se afla la limita topului 200, pe 196, in coborare sase locuri.

Urmeaza Marius Copil (286), Catalin Gard (320), Petru-Alexandru Luncanu (424) si Adrian Cruciat (439), pentru a-i nominaliza doar pe cei din top 500 mondial.

Horia Tecau stationeaza in aceasta saptamana pe locul 24 in ierarhia de dublu, cu 3.064 puncte.

Liderul clasamentului mondial de simplu continua sa ramana spaniolul Rafael Nadal, cu 10.745 puncte, fiind urmat de Novak Djokovic, Roger Federer, Andy Murray si Robin Soderling.

In aceasta saptamana circuitul mondial profesionist programeaza trei turnee din seria ATP 250.

Victor Hanescu participa la Gstaad (Elvetia), turneu de 450.000 de euro unde este cap de serie numarul sase.

Castigator in 2008 la Gstaad si cu un record de 7 succese si doar doua infrangeri, Hanescu il va intalni in primul tur pe spaniolul Daniel Gimeno-Traver.

In alta ordine de idei, alti trei jucatori romani vor participa in acesta saptamana in circuitul ATP Challenger.

Adrian Ungur este favorit numarul sase la Cordenons (Italia), turneu de 85.000 de dolari, unde va juca in runda inaugurala contra ibericului Daniel Munoz De La Nava (Spania).

Petru-Alexandru Luncanu si Catalin Gard se vor afla pe tabloul principal la Saransk (Rusia), turneu de 50.000 de dolari disputat pe zgura.

Gard il va intalni in runda inaugurala pe reprezentantul gazdelor Konstantin Kravchuk, in timp ce Luncanu asteapa un oponent din calificari.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Hanescu pierde noua locuri in clasamentul ATP