Tenis

Alexandra Dulgheru si-a aparat titlul la Varsovia

Jucatoarea Alexandra Dulgheru a castigat, sambata, pentru al doilea an consecutiv turneul WTA de la Varsovia, dotat cu premii totale in valoare de 600.000 dolari. Victoria Alexandrei Dulgheru este comentata pe Forum.
Dulgheru a invins-o in finala turnului din capitala Poliniei pe chinezoaica Jie Zheng, cu 6-3, 6-4.

La un an distanta de la primul sau succes din cariera, Alexandra Dulgheru (32 WTA) a revenit la Varsovia reusind un al doilea titlu dupa o saptamana perfecta.

Finala cu Zheng (26 WTA) a fost dominata de Dulgheru, jucatoarea din China pierzand ambele seturi dupa ce si-a cedat serviciul in fata Alexandrei.

Echilibrul in primul set s-a rupt in game-ul patru, Dulgheru distantandu-se la 5-2. Zheng a recuperat imediat un break, pentru a-si ceda inca o data jocul la serviciu.

Cele doua jucatoare au mers cap la cap in setul al doilea pana la 5-4, cand Dulgheru a fortat si reusit break-ul decisiv, dupa ce Zheng a salvat o prima minge de meci.

In drumul spre al doilea titlu consecutiv la Varsovia, jucatoarea din Bucuresti le-a invins pe Kateryna Bondarenko (Ucraina), Timea Bacsinszky (Elvetia), Tzvetana Pironkova (Bulgaria), Na Li (China) si Jie Zheng (China).

Alexandra Dulgheru va primi pentru succesul de la Varsovia un cec in valoare de 98.500 dolari si 470 puncte in clasamentul mondial.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Alexandra Dulgheru si-a aparat titlul la Varsovia