Tenis

Andre Agassi recunoaste ca s-a dopat

Fostul tenisman american Andre Agassi a recunoscut ca a fost depistat pozitiv cu un drog puternic in 1997 si ca a mintit autoritatile sportive pentru a evita o suspendare pentru dopaj, conform autobiografiei sale din care The Times a publicat mai multe fragmente, informeaza AFP.

Detinator a opt titluri de Grand Slam, Agassi afirma ca a fost dependent de metamfetamina, un drog sintetic, care provoaca euforia, in momentele in care avea probleme in cariera.

Campionul de 39 de ani a marturisit ca a detestat mereu sa joace tenis si ca a trait cu teama unui tata violent.

In cartea care in SUA va aparea subt titlul "Open: an autobiography", la 9 noiembrie, "Pustiul din Las Vegas" explica faptul ca a luat "crystal meth" (alt nume al metamfetaminei) in 1997, deoarece nu mai era in forma si avea probleme in casnicia cu actrita Brooke Shields.

El povesteste in detaliu cum a consumat acest drog pentru prima oara, acasa la el, cu complicitatea asistentului sau, un anume "Slim", si cum a fost cuprins de euforie. "Nu m-am simtit niciodata atat de plin de viata, plin de speranta si cu atata energie", scrie Agassi.

Dupa un control antidoping pozitiv, el a mintit ATP, evitand astfel sanctiuni ce i-ar fi putut compromite cariera: trei luni de suspendare pentru consum de droguri recreative. "Am trimis o scrisoare la ATP in care i-am informat ca Slim era un consumator de droguri si ca punea metamfetamina in sucuri, lucru adevarat. Insa am adaugat ca am baut din intamplare. Mi-a fost rusine si mi-am promis ca aceasta minciuna va pune capat la tot", sustine Agassi. ATP a decis sa claseze dosarul.

Agassi este un sportiv extrem de popular, fiind unul dintre putinii tenismani care a castigat cele patru turnee de Grand Slam. Dupa ce s-a intalnit cu cantareata Barbara Streisand si a fost casatorit doi ani cu Brooke Shields, el este insurat din 2001 cu fosta campioana germana Steffi Graf, cu care are doi copii.

ATP s-a aparat miercuri, dupa dezvaluirile lui Agassi. "Programul antidoping in tenis stipuleaza, si asa a fost mereu, ca un tribunal independent decide daca s-au incalcat regulile antidoping. ATP a respectat mereu aceasta regula si niciun responsabil al ATP nu este in masura sa decida un caz de dopaj", se arata intr-un comunicat al ATP.

Mediafax



Andre Agassi recunoaste ca s-a dopat