Tenis

Hantuchova, eliminata in primul tur la Zurich

Turneul WTA de la Zurich, dotat cu premii totale in valoare de 600.000 euro, a ramas fara a opta favorita, slovaca Daniela Hantuchova fiind eliminata in primul tur de rusoaica Maria Kirilenko, scor 7-5, 6-2.

Primul set a debutat cu un break de fiecare parte, dupa care echilibrul a pus stapanire pe disputa, Hantuchova conducand la un moment dat cu 5-4. Dupa o pauza medicala solicitata de ambele jucatoare, finalul i-a apartinut Mariei Kirilenko, aceasta adjudecandu-si primul act dupa ce a castigat trei game-uri la rand.

Jucatoarea din Rusia s-a distantat la 2-0 in debutul setului secund, dar Hantuchova a avut o rabufnire de orgoliu, egaland situatia la doi. Kirilenko a continuat sa dicteze ritmul pe teren si meciul s-a incheiat cu alte patru game-uri consecutive trecute in contul sportivei din Moscova.

In cautarea gloriei pierdute si mai ales a jocului din ultimii ani, frantuzoaica Amelie Mauresmo s-a inclinat in fata Victoriei Azarenka, scor 6-2, 6-1, ramanand in continuare fara titlu in acest sezon, ultimul sau succes in circuit datand de la Anvers din 2007.

Turneul de la Zurich nu s-a dovedit a fi unul prea bun nici pentru Alize Cornet, finalista de la Roma pierzand in fata Alonei Bondarenko din Ucraina, cu 1-6, 6-3, 7-6.

Singura reprezentanta a Romaniei pe tabloul principal de simplu, Monica Niculescu, va intra in concurs, marti, cand o va intalni, incepand cu ora 16:15, pe rusoaica Anna Chakvetadze, in al doilea meci programat pe terenul central.

Onlinesport: Dumitru Stircu



Hantuchova, eliminata in primul tur la Zurich