Tenis

Hanescu, dezlantuit in fata lui Devvarman

Liderul echipei Romaniei de Cupa Davis, Victor Hanescu, a adus al doilea punct pentru echipa tricolora in disputa cu India, castigand de o maniera categorica, in trei seturi, disputa cu Somdev Devvarman, scor 6-3, 6-1, 6-0.

"Este foarte bine. Conducem cu 2-0 si ma bucur pentru Victor Crivoi ca a obtinut prima victorie pentru Romania. Ma bucur foarte mult si pentru victoria mea. Am dominat meciul de la inceput si pana la sfarsit. Meciul de dublu este dificil pentru ca indienii au o echipa foarte experimentata, dar jucam pe zgura, suntem acasa si speram sa fie bine", a declarat Victor Hanescu la microfonul TVR.

Dupa experienta mai putin placuta de la Open Romania, cel mai bine clasat jucator roman, Victor Hanescu, a revenit in forta pe teren, impunandu-se in fata revelatiei Devvarman la capatul unui joc entuziasmant.

Echilibrul s-a mentinut doar sase gameuri in primul set, dupa care Hanescu a pus stapanire totala pe joc, etaland lovituri dintre cele mai variate cu urcari decisive la fileu. Break-ul reusit in jocul opt a inclinat decisiv balanta in actul inaugurat, castigat de Victor Hanescu la trei.

Urmatoarele doua seturi nu au avut istoric, reprezentantul Romaniei castigand fara drept de apel cu 6-1 si 6-0, trecandu-si in palmares a 9-a victorie in Cupa Davis in meciul cu numarul 20 sub tricolor. Debutant in 2002 in meciul cu Austria, Hanescu a bifat pe centralul complexului BNR al cincilea succes pe zgura.

 ''Cand am reusit primul break am simtit ca totul incepe sa fie in favoarea mea. Am practicat un tenis solid din spatele terenului, iar lovitura de dreapta si serviciul au functionat foarte bine. Jocul meu a fost solid'', a adaugat Hanescu.

De cealalta parte, Somdev Devvarman a declarat ca dupa primul set a pierdut controlul meciului: ''Cred ca primul serviciu l-a ajutat foarte mult si mai ales faptul ca eu nu am putut returna asa cum trebuie. M-a tinut in defensiva intreaga partida, asa ca nu am putut contraataca''.

Romania conduce India dupa prima zi a barajului Grupei Mondiale cu 2-0, Victor Crivoi castigand primul meci in fata lui Prakash Armitraj cu 7-5, 5-7, 6-2, 6-2.

Disputa va continua sambata cu meciul de dublu, experimentata pereche indiana formata din Leander Paes si Mahesh Bhupati intalnind conform tragerii la sorti dublul Adrian Cruciat si Horia Tecau.

Onlinesport: Dumitru Stircu



Hanescu, dezlantuit in fata lui Devvarman