Tenis

Nadal si Djokovic, in optimi la Indian Wells

Jucatorii Rafael Nadal si Novak Djokovic au obtinut calificari facile in optimile de finala ale turneului de la Indian Wells, dotat cu premii totale in valoare de 3.5 milioane de dolari.

Detinator al titlului si cap de serie numarul doi la editia din acest an a Pacific Life Open, Rafael Nadal a avut nevoie de o ora si 22 de minute pentru a-l invinge pe tanarul american Donald Young, scor 6-1, 6-3.

"Toate meciurile sunt importante pentru mine, dar cu atat mai mult cele de aici unde sunt campion en-titre, dupa ce in 2007 am jucat cel mai bun tenis al meu pe terenurile de la Indian Wells", a declarat Nadal dupa victoria cu Young.

Nadal il va intalni in turul urmator pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, intr-o reeditare a semifinalei din acest an de la Australian Open, finalistul de la Antipozi trecand in turul trei de conationalul sau Paul-Henri Mathieu, scu 7-6, 6-4.

Cap de serie numarul trei la puternicul turneu californian, sarbul Novak Djokovic a obtinut la randul sau dreptul de a evolua in optimi, dupa ce i-a administrat un sec 6-3, 6-2 germanului Philipp Kohlschreiber.

"Cred ca am acumulat experienta importanta in ceea ce priveste jocurile din fazele inferioare. Nu am fortat prea tare si nu am jucat la un nivel foarte ridicat, economisind astfel energie pentru meciurile care urmeaza", a declarat campionul de la Australian Open.

Favoritul local James Blake l-a intrecut pe veteranul spaniol Carlos Moya, cu 6-3, 6-4, urmand a-l intalni in optimi pe francezul Richard Gasquet, invingator in fata argentinianului Juan Ignacio Chela, scor 6-2, 6-1.

Alte rezultate:

Turul 3:
 Hyung-Taik Lee - David Ferrer (5), 7-6 (5), 6-7 (5), 7-6 (3)
 Guillermo Canas (16) - Juan Monaco (21), 6-3, 6-7 (1), 6-2
 Stanislas Wawrinka - Marcos Baghdatis (18), 6-3, 6-7 (7), 6-0

Onlinesport



Nadal si Djokovic, in optimi la Indian Wells