Tenis

Mergea si Tecau, campioni la Cherbourg

Gemenii tenisului romanesc, Florin Mergea si Horia Tecau, s-au impus, duminica, in finala de dublu a turneului challenger de la Cherbourg, competitie dotata cu premii totale in valoare de 42.500 de euro.
Desemnati cap de serie numarul trei la inceputul turneului, Mergea si Tecau i-au invins in ultimul act cu un dublu 7-5 pe Jean-Claude Scherrer (Elvetia) si Marcio Torres (Brazilia). Pentru acest succes cei doi jucatori romani au fost recompensati de organizatori cu 60 de puncte in clasamentul ATP de dublu si un cec in valoare de 2.650 de euro.

Concursul de simplu a fost castigat de reprezentantul gazdelor, Thierry Ascione, principalul favorit al intrecerii depasindu-l cu 7-5, 7-6 (5) pe danezul Kristian Pless.

Altfel, belgianul Steve Darcis a castigat, duminica seara, turneul ATP de la Memphis, invingandu-l in finala pe suedezul Robin Soderling, cu 6-3, 7-6 (5), dupa o ora si 15 minute de joc. In varsta de 23 de ani, Darcis si-a trecut in palmares al doilea titlu din cariera, dupa cel reusit in iulie 2007 pe zgura olandeza de la Amersfoort.

Dubai si Las Vegas, capitalele tenisului masculin

In saptamana ce abia a inceput se vor disputa doua puternice turnee in circuitul masculin profesionist, cei mai buni jucatori ai lumii urmand a se duela pentru glorie si bani la Dubai, unde premiile totale insumeaza 1.5 milioane de dolari, si in Las Vegas. Invins in semifinalele de la Australian Open, liderul mondial Roger Federer revine in actiune, urmand a-l intalni in primul tur pe britanicul Andy Murray, intr-un adevarat soc al turneului, partida fiind programata incepand cu ora 17.

Detinator al titlului in Las Vegas, unde primiile puse la bataie totalizeaza 436.000 de dolari, australianul Lleyton Hewitt il are ca adversar pentru a 13-a oara in carriera pe rusul Marat Safin, scorul intalnirilor directe fiind egal.

Onlinesport: Dumitru Stircu



Mergea si Tecau, campioni la Cherbourg