Tenis

Rusia fara Davydenko la simplu

Echipa Rusiei nu va apela la serviciile jucatorului Nikolay Davydenko pentru finala Cupei Davis programata la Portland contra echipei Statelor Unite, in locul numarului patru mondial fiind preferati Dmitry Tursunov si Mihail Youzhny, informeaza BBC.

In prima zi a finalei, Tursunov il va intalni pe Andy Roddick, numarul unu de la americani, pentru ca Mihail Youzhny sa dea piept cu James Blake, finalistul Turneului Campionilor din 2006.

Nikolay Davydenko va intra in arena sambata, cand va face pereche cu Igor Andreev, cei doi intalnind cea mai buna echipa de dublu din lume, formata din fratii Bob si Mike Bryan.

Statele Unite si Rusia s-au intalnit de trei ori in istoria competitiei, americanii castigand doua dintre dispute. In 2006 cele doua echipe s-au infruntat in semifinale, Rusia castigand pe zgura de la Moscova cu 3-2, punctul decisiv fiind adus de Tursunov la capatul unei intalniri maraton cu Roddick.

Finala gazduita de orasul american Portland (Oregon) este a doua intre cele doua natiuni, dupa cea din 1995, cand americanii s-au impus dramatic la Moscova, cu 3-2. In cele doua echipe evoluau la vremea respectiva Pete Sampras, Jim Courier, Todd Martin, Yevgheni Kafelnikov sau Andrei Chesnokov.

Partidele din Portland au loc pe suprafata rapida, sala Memorial Coliseum avand o capacitate de 12.000 de locuri.

Programul finalei Cupei Davis:

D.TURSUNOV (RUS) v A.RODDICK (USA)

J.BLAKE (USA) v M.YOUZHNY (RUS)

B.BRYAN / M.BRYAN (USA) v I.ANDREEV / N.DAVYDENKO (RUS)

A.RODDICK (USA) v M.YOUZHNY (RUS)

J.BLAKE (USA) v D.TURSUNOV (RUS)

Onlinesport



Rusia fara Davydenko la simplu