Tenis

Remarci rasiste la adresa Serenei Williams

In ultimul meci din turul al treilea, de pe tabloul feminin de simplu de la Miami, Serena Williams a obtinut o calificare facila in dauna cehoaicei Lucie Safarova, scor 6-3, 6-4, meciul fiind marcat de un incident mai putin placut, un spectator turbulent adresandu-i campioanei de la Australian Open cateva remarci rasiste.
"Tipul a strigat: 'Loveste mingea ca oricare alt negru'. Am ramas socata. Nu mi-a venit sa cred ca se poate intampla asa ceva pe un teren de tenis. Din aceasta cauza cred ca am comis o dubla greseala la acel punct", a marturisit dupa meci Serena.

La cererea jucatoarei, spectatorul cu pricina a fost escortat de fortele de securitate in afara arenei, directorul turneului, Adam Barrett confirmand cele intamplate. "Omul a fost identificat si condus in afara stadionului, urmand sa nu mai aiba permisiunea de a participa la vreun meci de la turneul organizat in Florida".

Avand resedinta in Florida, Serena a declarat intotdeauna ca se simte pe cimentul de la Key Byscayne ca acasa, intamplarea de luni dupa-amiaza fiind singulara si surprinzatoare, in acelasi timp. "De fiecare data cand greseam un punct se auzea aceeasi voce, care spunea: 'asa trebuie sa faci mereu, loveste in fileu...'.

Din cauza provocarilor cu tenta rasista, surorile Williams boicoteaza incepand cu anul 2001 turneul de la Indian Wells, cand Venus s-a retras din concurs chiar inaintea unei semifinale cu Serena.

Revenind la competitia propriu-zisa, Serena Williams va juca in optimile de finala impotriva favoritei principale din Florida, Maria Sarapova, intr-o reeditare a finalei din acest an de la Melbourne.

Surpriza zilei de luni a provocat-o chinezoaica Na Li, care a dispus in trei seturi de belgianca Kim Clijsters, scor 4-6, 6-4, 6-2. Intr-un alt meci din cadrul optimilor de finala, lidera mondiala, Justine Henin, a intrecut-o pe rusoaica Vera Zvonareva, cu 6-3, 6-2, si va juca in sferturi contra Nadiei Petrova.

Federer, din nou fata in fata cu Canas

Numarul unu mondial, Roger Federer, s-a calificat, luni seara, in optimile de finala ale turneului Masters de la Miami, dupa ce l-a invins pe spaniolul Nicolas Almagro, cu 7-5, 6-3. Elvetianul are sansa sa-l intalneasca din nou pe Guillermo Canas, cel care i-a oprit la Indian Wells seria de 41 de succese conescutive. Argentinianul l-a invins pe al 15-lea favorit, Richard Gasquet, cu 7-6, 6-3, intr-un meci care a durat o ora si 38 de minute.

Surpriza zilei a furnizat-o americanul venit din calificari, Amer Delic, care l-a invins pe Nikolay Davydenko, al patrulea favorit, cu 7-6, 6-3.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Remarci rasiste la adresa Serenei Williams