Tenis

Pavel progreseaza la dublu

Andrei Pavel continua seria rezultatelor bune inregistrate in acest an in proba de dublu, calificandu-se alaturi de germanul Alexander Waske in turul al treilea al concursului de Masters Series de la Miami.
In turul secund, perechea Pavel/Waske a depasit cuplul suedezo-german, format din Simon Aspelin si Michael Kohlmann, scor 6-4, 7-6 (2).

In faza urmatoare a competitiei, misiunea perechii Pavel/Waske va fi una extrem de dificila, urmand sa intalneasca invingatoarea meciului Tomas Berdych (Ceh)/Ivan Ljubicic (Cro) - Bob/Mike Bryan (SUA).

Romania nu a avut niciun reprezentant pe tabloul principal de simplu al turneului de la Miami, dotat cu premii in valoare totala de 6,9 milioane de euro, reprezentantii nostri, Andrei Pavel si Edina Gallovits, pierzand in tururile de calificare.

Altfel, Adrian Voinea a ratat, luni, sansa de a avansa in turul secund al challengerului de 100.000 de dolari de la Napoli, fiind invins de veteranul marocan Younes El Aynaoui, cu 6-3, 6-1. Voinea a revenit astfel in competitiile organizate de ATP, dupa accidentarea suferita in primul tur al calificarilor de la Australian Open, beneficiind de un wild card din partea organizatorilor napoletani. Venit din calificari, Victor Hanescu l-a invins, marti, in primul tur, pe germanul Bjorn Phau, cu 6-3, 6-1, urmand sa joace in optimi cu invingatorul disputei Nicolas Devilder (Franta)-Frederico Gil (Portugalia).

Duelul romano-marocan a continuat, luni, cu disputa dintre Victor Crivoi si Hicham Arazi, acesta din urma impunandu-se in runda inaugurala a challengerului de la Fes (Maroc), cu 4-6, 6-3, 6-2, competitia fiind dotata cu premii in valoare de 30.000 de euro. Pe tabloul principal al concursului de la Fes mai este prezent si Dacian Craciun, acesta urmand sa-l intalneasca, marti, in primul tur, pe argentinianul Diego Junqueira.

Un alt roman prezent in aceasta saptamana in circuitul ATP Challenger este Victor Ionita, care va juca la turneul de la Saint Brieuc (Franta), dotat cu premii  in valoare de 21.250 de euro, cu un tenismen venit din calificari.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Pavel progreseaza la dublu