Tenis

Finala europeana la Indian Wells

Dupa ce acum 5 ani a triumfat la Indian Wells, Daniela Hantuchova va avea o misiune grea in finala de anul acesta, pe care o va disputa in compania rusoaicei Svetlana Kuznetsova. Daca prezenta in finala a rusoaicei nu este chiar o surpriza, apariatia Danielei Hantuchova in finala mira pe toata lumea, aceasta fiind considerata abia a 14-a favorita a turneului.

In semfinale, Hantuchova a trecut de chinezoaica Na Li, dupa ce a trecut in trei seturi de aceasta. In primul set, slovaca s-a impus la tie-break cu 7-5, iar setul doi a fost castigat de Na Li cu 6-4. In setul decisive, chinezoaica a cedat psihic, si Hantuchova a castigat cu 6-1.

 

“E fantastic sa ma intorc pe acest teren si sa fiu din nou in finala.” a declarat Hantuchova la sfarsitul meciului.

 

Na Li s-a aratat extrem de nemultumita la finalul partidei, dar crede ca a obtinut o performanta buna ce ii va da incredere pe viitor.  “Nu stiu de ce, dar n-am putut sa servesc pe acest teren. E a doua oara cand joc la Indian Wells, si deja am ajuns in semfinale. Aceasta performanta imi va da incredere pentru turneul de la Miami.”

 

In cealalta semifinala, austriaca Sybbile Bammer a fost aproape sa  ofere inca o surpriza in aceasta competitie plina de astfel de evenimente, dar experienta Svetlanei Kuznetsova  si-a spus cuvantul, si dupa ce rusoaica a pierdut primul set cu 7-6, a revenit si a castigat cu 6-4 si 6-1 urmatoarele doua seturi. Primul set al partidei a fost unul extreme de echilibrat, cu foarte multe breakuri, dar castigatoarea setului a fost decisa la tie-break.

 

Onlinesport: Cristian Soitu



Finala europeana la Indian Wells