Tenis

Murray avanseaza in sferturi

In prima optime de finala, disputata miercuri seara la Indian Wells, Andy Murray l-a invins pe rusul Nikolay Davydenko, al patrulea favorit al intrecerii, cu 7-6 (3), 6-4. In sferturi s-au mai calificat Novak Djokovic, Tommy Haas si David Ferrer.

Scotianul de 19 ani a avut un inceput de meci ezitant, fiind condus cu 2-0, dupa care a reechilibrat disputa, adjudecandu-si trei game-uri la rand. Cei doi jucatori au mers apoi cap la cap pana in tie-break, desi Murray a irosit patru mingi de break si set la 5-4 pe serviciul lui Davydenko.

In setul al doilea Murray a servit impecabil, zece asi plecand din racheta sa cu un record de 222 km/h, numarul 4 mondial pierzand actul secund si meciul cu 4-6. Pentru Murray, aflat intr-o ascensiune continua spre primele zece locuri ale clasamentului ATP, aceasta a fost a doua victorie in fata lui Davydenko, din patru jocuri, prima inregistrandu-se in deschiderea sezonului, la Doha.

Un alt jucator care impresioneaza in aceasta prima parte a sezonului este Tommy Haas, germanul depasindu-l pe finalistul de la Australian Open, Fernando Gonzalez, cu 6-3, 6-2, pentru a-si trece in cont a 20-a victorie in 2007. Haas si-a luat astfel revansa in fata chilianului, dupa infrangerea din semifinalele primului Grand Slem al anului.

In ultimele doua optimi de finala, de pe tabloul masculin de simplu de la Indian Wells, David Ferer l-a invins pe conationalul sau Carlos Moya, cu 6-2, 6-3, in timp ce noua stea a tenisului din Serbia, Novak Djokovic, nu i-a acordat nicio sansa francezului Julien Benneteau, de care a trecut cu 6-3, 6-1.

Hantuchova si Li in sferturi

Miercuri seara s-au disputat si primele doua sferturi de finala ale tabloului feminin de simplu de la Indian Wells. In primul joc, Na Li din China a depasit-o pe Vera Zvonareva din Rusia, scor 6-4, 7-5, pentru ca slovaca Daniela Hantuchova sa se impuna mult mai greu in fata israeliencei Shahar Peer, cu 6-2, 5-7, 7-6, tie-breakul decisiv incheindu-se la cinci.

Joi sunt programate celelalte doua sferturi, Svetlana Kuznetsova urmand sa o intalnesca pe Nicole Vaidisova, in timp ce Tatiana Golovin o va avea in fata pe Sybille Bammer, a 33-a favorita a intrecerii californiene.

Onlinesport: Dumitru Stircu



Murray avanseaza in sferturi