Tenis

Ziua neagra a favoritelor

Fara doar si poate, marti 13 martie, a fost o zi cu mult ghinion pentru favoritele turneului de la Indian Wells, dotat cu premii in valoare de 2,1 milioane de dolari. Din competitie au iesit pe rand, numarul unu mondial si detinatoarea trofeului, Maria Sarapova, castigatoarea din 1998, Martina Hingis si favorita numarul patru, Nadia Petrova.

Dupa eliminarea lui Roger Federer in concursul masculin, Indian Wells a ramas fara principala favorita si la feminin, Maria Sarapova fiind eliminata in primul meci din optimile de finala de compatrioata sa Vera Zvonareva, cu 6-4, 5-7, 1-6.

Programat in deschiderea sesiunii de dimineata, meciul dintre Sarapova si Zvonareva a debutat cu patru break-uri la rand, a 15-a favorita reusind sa castige primul game pe propriul serviciu abia in jocul cu numarul cinci. Sarapova si-a gasit usosr, usor cadenta si a fortat suficient pentru a inchide setul cu 6-4.

Momentul decisiv al meciului s-a petrecut in setul secund cand, dupa ce a fost condusa cu 3-5, Zvonareva a intros soarta disputei castigand patru gameuri la rand. In decisiv Sarapova a cedat complet initiativa, gresind nepermis de mult, in final Zvonareva avansand in sferturi cu 6-1.

"Nu m-am miscat deloc bine. Am gresit numeroase prime servicii si acestea s-au intors impotriva mea", a declarat la final lidera mondiala, revenita in circuit la Indian Wells dupa intinderea musculara suferita in februarie la Tokyo.

In urma acestui insucces, Maria Sarapova va pierde la finalul saptamanii prima pozitie in clasamentul WTA Ranking in fata lui Justine Henin, rusoaica avand nevoie de o prezenta in semifinale pentru a-si conserva pozitia de lidera mondiala.

In sferturile de finala Vera Zvonareva o va intalni pe chinezoaica Na Li, care a trecut in optimi de numarul sapte mondial, Jelena Jankovic din Serbia, cu 6-3, 7-6(1).

Alte doua favorite au parasit competitia in faza optimilor, Martina Hingis, a treia pe lista capilor de serie, fiind invinsa de slovaca Daniela Hantuchova, cu 4-6, 3-6, in timp ce Nadia Petrova, a patra favorita, s-a retras la scorul de 2-6, 0-1 in meciul cu Tatiana Golovin, din cauza deshidratarii.

Turneul feminin de la Indian Wells este transmis in Romania de Eurosport, in fiecare zi incepand cu ora 20:00.

Alte rezultate din optimile de finala:
Nicole Vaidisova (Ceh)-Marion Bartoli (Ita) 4-6,6-3,6-2
Svetlana Kuznetsova (Rus)-Ai Sugiyama (Jpn) 6-2,6-2
Sybille Bammer (Aut)-Ana Ivanovic (Ser) 6-7,6-0,6-3
Shahar Peer (Isr)-Anna Chakvetadze (Rus) 6-4,7-6

Onlinesport: Dumitru Stircu



Ziua neagra a favoritelor