Tenis

Roddick urca in optimi, Blake paraseste turneul

Cei mai bine clasati jucatori americani in ierarhiile ATP, Andy Roddick si James Blake, au avut comportari diferite in ziua de luni, cand s-au jucat meciurile turului al treilea de pe tabloul de simplu de la Indian Wells. Daca Roddick, numarul trei mondial, a trecut de Olivier Rochus, cu 6-3, 7-6(5), Blake, al saselea jucator al lumii, a sucombat in fata francezului Benneteau, scor 2-6, 6-7(1).

Comitand nu mai putin de 33 de greseli nefortate, Roddick 's-a scos' cu serviciul, reusind 18 asi, printre care unul cu 235 km/h. "Vreau sa-l inving pe Roger Federer", a excalamat Roddick dupa succesul cu Rochus, considerat parca un 'peste' prea mic pentru intentiile sale. "Nu poti astepta mereu ca cel mai bun sa fie eliminat, pentru ca asta nu se intampla, cu siguranta prea des", a mai adaugat Andy al americanilor, care a ajuns la a 16-a victorie in acest an, din 19 partide jucate.

Pentru Blake, meciul cu Julien Benneteau este unul care trebuie uitat cat mai repede. Finalist in 2006 la Indian Wells, dar si la Masters Cup, Blake a gresit enorm, comitand in total 41 de erori nefortate, fata de numai 18 ale adversarului sau.

Intrebat la finalul jocului ce a mers rau in jocul sau, James a dat un raspuns care nu mai lasa loc de niciun comentariu: "totul". "Nu am servit bine, nu am returnat bine, nu mi-am gasit niciun moment ritmul".

Invingatorul lui Federer din turul al doilea, argentinianul Canas si-a facut si el bagajele, dupa ce a fost eliminat de spaniolul Carlos Moya, cu un dublu 6-4, acelasi scor inregistrandu-se si in disputa dintre Rafael Nadal si Fernando Verdasco.

Un alt iberic calificat in optimi este David Ferrer, dupa ce a trecut de sarbul Janko Tipsarevic, cu 6-1, 6-3, acesta din urma eliminandu-l in turul secund pe Lleyton Hewitt, un fost castigator al turneului californian.

Alte rezultate inregistrate in turul 3 al turneului de la Indian Wells, dotat cu premii in valoare de 3,25 milioane de dolari:

Juan Carlos Ferrero (Spa)-Jose Acasuso (Arg) 4-6 7-6 6-4
Nikolay Davydenko (Rus)-Jan Hernych (Ceh) 6-3 6-1
Fernando Gonzalez (Chi)-Robin Soederling (Sue 7-6 7-6
Tommy Haas (Ger)-Teimuraz Gabashvili (Rus) 6-0 6-3
Ivan Ljubicic (Cro)-Thomas Johansson (Sue) 6-1 6-4
Andy Murray (Mbr)-Nicolas Mahut (Fra) 6-1 6-3
David Nalbandian (Arg)-Paul-H. Mathieu (Fra) 6-7 6-2 6-0
Juan Chela (Arg)-Gilles Simon (Fra) 6-2 6-2
Michael Russell (SUA)-G. Garcia-Lopez (Spa) 6-1 7-5
Richard Gasquet (Fra)-Jarkko Nieminen (Fin) 6-3 1-6 6-3
Novak Djokovic (Ser)-Evgeny Korolev (Rus) 6-2 6-1

Onlinesport: Dumitru Stircu



Roddick urca in optimi, Blake paraseste turneul