Volei

Nationala de volei feminin a Romaniei la primul turneu de calificare pentru JO

Nationala de volei feminin a Romaniei va participa la turneul de precalificare la Jocurile Olimpice din 2008, intre 7 si 10 noiembrie, la Gabrovo, alaturi de reprezentativele Bulgariei, Belgiei, Belarusului si Slovaciei.

Pentru nationala feminina participarea la turneul preolimpic din Bulgaria este primul pas in incercarea de a ajunge la turneul final de la Beijing. Conform regulamentului sunt constituite trei turnee precalificante, in Olanda, Turcia si Bulgaria, intre 7 si 10 noiembrie, doar prima clasata obtinand un loc la cel de-al doilea turneu de calificare la JO. Acesta va avea loc intre 15 si 20 ianuarie 2008, la Halle (Germania), cu participarea a opt echipe, urmand ca prima clasata sa obtina biletele pentru Beijing.

Antrenorul federal Alina Stefanescu a declarat, marti, pentru MEDIAFAX ca Romania trebuie sa-si joace sansele oricat de mici ar parea ele. "Marea noastra adversara in turneul de precalificare va fi Bulgaria. Nu degeaba a luat Bulgaria organizarea turneului! Sper sa mergem mai departe, in pofida meciurilor dificile, dintre care, repet, cel cu Bulgaria, va fi decisiv", a comentat Stefanescu, fosta componenta a nationalei.

Programul nationalei Romaniei la turneul de la Gabrovo este urmatorul: Romania-Belgia (7 noiembrie, ora 15.00), Romania-Belarus (8 noiembrie, ora 1500), Romania-Slovacia (9 noiembrie, ora 15.00) si Romania-Bulgaria (10 noiembrie, ora 17.30).

Mediafax



Nationala de volei feminin a Romaniei la primul turneu de calificare pentru JO