Sporturi de iarna

Cronica sporturilor de iarna

Dupa ce a incheiat pe un dezamagitor loc 60 concursul de sprint (7,5 km) de la Hochfilzen, Eva Tofalvi a reusit o cursa buna in proba de urmarire (10 km), clasandu-se la final pe locul 38. A doua reprezentanta a Romaniei Dana Plotogea a incheiat pe locul 43.

BIATLON

Cu o singura ratare in poligon Eva Tofalvi a incheiat concursul de urmarire cu 3:36.4 intariziere fata de frantuzoaica Sandrine Bailly, care a reusit a doua victorie consecutiva in Cupa Mondiala. Pornita in concurs de pe pozitia a 44-a, Dana Plotogea a ratat nu mai putin de patru tinte in cele patru treceri prin poligon, clasandu-se la finalul celor 10 kilometri pe locul 43, la 4:03.4 fata de invingatoare.

Proba de urmarire a fost castigata de Sandrine Bailly, sportiva de 28 de ani din Franta oprind cronometrul la 31:37.7. Cu o singura tinta ratata in poligon Bailly le-a depasit pe Ekaterina Iourieva (Rusia) si pe Kati Wilhelm (Germania).

In urma dublului succes de la Hochfilzen, Bailly a preluat conducerea in Cupa Mondiala cu un total de 198 de punce, fiind urmata de Martina Glagow (Germania) cu 194 de puncte.

Norvegianul Ole Einar Bjoerndalen s-a impus in proba masculina de urmarire, desfasurata pe distanta a 12,5 kilometri, purtatorul tricoului galben de lider la general depasindu-l cu o marja de 28.7 secunde pe rusul Dmitri Yroshenko, invingatorul de la sprint. Podiumul a fost completat de germanul Daniel Graf, care desi nu a ratat nicio tinta in poligon a incheiat la 1:01.6 in spatele lui Bjoerndalen.

SCHI ALPIN

Italianul Massimiliano Blardone a castigat slalomul urias disputat la Bad Kleinkirchhen (Austria), impunandu-se in fata conationalului sau Manfred Moelgg cu timpul cumulat de doua minute, zece secunde si 75 de sutimi. Podiumul a fost completat de americanul Ted Ligety, acesta mentinandu-se pe prima pozitie in clasamentul specialitatii, cu 190 de puncte.

Pentru Blardone victoria din Austria a fost a patra din cariera in Cupa Mondiala, italianul reusind al 13-lea sau podium. In ierarhia generala a competitiei lider se mentine Daniel Albrecht, cu 317 puncte, urmat  la 12 lungimi de conationalul sau Benjamin Raich.

Daca baietii au revenit in Europa, Cupa Mondiala la feminin a ramas pentru inca un weekend in America de Nord, Britt Janyk din Canada castigand coborarea de la Aspen, Colorado. Aflata la prima victorie in Cupa Mondiala, Janyk le-a depasit pe austriecele Marlies Schild si Renate Goetschl.

SARITURI CU SCHIURILE

A doua etapa a Cupei Mondiale, disputata la Trondheim in Norvegia, i-a revenit austriacului Thomas Morgenstern, care a repetat astfel succesul de la Kuusamo. Cu 275.7 puncte si doua sarituri care au masurat 133 si 131 de metri, Morgenstern i-a depasit pe Gregor Schlierenzauer, cu 5.9 puncte, si pe Tom Hilde, cu 7.5 puncte.

In ierarhia Cupei Mondiale lider se mentine Morgenstern cu un maxim de 200 de puncte, urmat de Schlierenzauer cu 130 de puncte si Hilde cu 120.

Onlinesport: Dumitru Stircu



Cronica sporturilor de iarna