Sporturi de iarna

Rezultate modeste pentru reprezentantele Romaniei la sprint

Cupa Mondiala de Biatlon a programat, vineri, a doua proba a sezonului, sportivele avand de parcurs 7,5 kilometri de sprint, cu doua treceri prin poligon.

Dupa locul 25 obtinut, joi, in concursul de 15 kilometri individual, reprezentantele Romaniei au avut comportari slabe in proba de sprint, cel mai bun rezultat fiind reusit de Dana Plotogea, clasata pe locul 64, la peste doua minute in spatele invingatoarei, dupa ce a ratat cate un foc la ambele treceri prin poligon.

Eva Tofalvi a incheiat pe un dezamagitor loc 72, acumuland o intarziere de doua minute, 17 secunde si doua zecimi, ratand trei tinte in poligon. Cea mai slaba clasare dintre reprezentantele Romaniei a inregistrat-o Mihaela Purdea, care a terminat concursul de sprint pe locul 77, la doua minute, 26 de secunde si sase zecimi in spatele invingatoarei, sportiva noastra ratand un singura tinta la trecerea prin poligon.

La fel ca si in proba de 15 kilometri individual, victoria la sprint 7.5 kilometri i-a revenit Martinei Glagow din Germania, care a incheiat traseul de la Kontiolahti in 21 de minute, 24 de secunde si o zecime, iesind din poligon fara greseala. Pe podium au mai urcat Kati Wilhelm (Germania) si Tora Berger (Norvegia), primele trei clasate fiind despartite de doar sase zecimi.

Primele 30 de sportive clasate in proba de sprint vor lua startul in concursul de Pursuit 10 kilometri, programat duminica, 2 decembrie.

In clasamentul Cupei Mondiale prima pozitie este ocupata de Martina Glagow, cu 100 de puncte, urmata de Simone Denkinger (Germania), cu 71 de puncte, si Anna Carin Olofsson (Suedia), cu 60 de puncte. Eva Tofalvi ocupa locul 35, in urma celor sase puncte acumulate in concursul individual de la Kontiolahti.

Rezultate sprint Kontiolahti:

1 GLAGOW Martina    GER  21:24.1
2 WILHELM Kati      GER  +0.3
3 BERGER Tora       NOR  +0.6
4 HENKEL Andrea     GER  +3.0
5 VARIS Kaisa       FIN  +16.9
6 MAKARAINEN Kaisa  FIN  +18.3
7 NEUNER Magdalena  GER  +19.0
8 KHVOSTENKO Oksana UKR  +19.5
9 DENKINGER Simone  GER  +19.6
10BAILLY Sandrine   FRA  +24.1

Onlinesport



Rezultate modeste pentru reprezentantele Romaniei la sprint