Sporturi de iarna

Arena noua pentru Cupa Rusiei la patinaj

Moscova va fi capitala patinajului artistic la acest sfarsit de saptamana, noua arena Megasport gazduind o noua editie a Cupei Rusiei, competitie de prestigiu in calendarul competitional.

Dupa ce in 2006 sportivii gazda au ratat clasarea pe prima treapta a podiumului la toate cele patru categorii, la editia din acest an rusii promit revansa. Un prim duel interesant este asteptat in proba de dans, unde perechea Oksana Domnina si Maxim Sabalin, medaliata cu argint la Cupa Chinei, va avea parte de o concurenta serioasa din partea cuplului francez format din Natalie Pechalat si Fabian Bourzat, acestia incheind pe locul secund la concursul Skate America.

"In proba de dans, sunt sigur ca Domnina si Sabalin se vor impune, dar la celelalte probe nu ma pot pronunta", a declarat pentru AP Valentin Pisayev, presedintele federatiei de patinaj artistic de la Moscova.

La perechi este de asteptat duelul fratricid dintre campionii en-titre ai Rusiei, Maria Muhortova/ Maxim Trankov, si medaliatii cu bronz de la Skate Canada, Yuko Kawaguchi/ Alexander Smirnov.

Concursul masculin va fi animat de prezenta americanului Johnny Weir, invingatorul din acest an al Cupei Chinei, acesta pregatindu-se in ultimele luni la Moscova. Dublul campion mondial Stephane Lambiel va incerca sa treaca peste startul mai slab de sezon, in timp ce medaliatul cu bronz de la Torino, Jeffrey Buttle (Canada), va fi la randul sau printre pretendentii la primul loc. Din partea gazdelor vor fi prezenti pe gheata de la Moscova Alexander Uspenski, Andrei Gryazev si Andrei Lutai, acesta din urma avand in palmares o medalie de bronz la Cupa Chinei din 2005.

La feminin se anunta o concurenta si mai apriga, Katarina Gerboldt si Nina Petuskova fiind promovate in ultimul moment in ocul Alexandrei Ievleva si a Kseniei Doronina. A treia reprezentanta a Rusiei este Arina Martinova. Evenimentul se va bucura si castigatoarea Cupei Chinei, Kim Yu-Na (Coreea de Sud), japoneza Fumi Sugari, reprezentanta Statelor Unite Beatrisa Liang si Julia Sebestyen din Ungaria.

Dupa antrenamentele oficiale care au avut loc in dimineata zilei de joi, primele probe de la Cupa Rusiei vor avea loc vineri, cand sunt programate probele scurte la dans, feminin, perechi si masculin.

De notat ca Romania nu este reprezentata la acest eveniment de niciun competitor.

Comentati Cupa Rusiei alaturi de expertii nostri in patinaj artistic

Onlinesport: Dumitru Stircu



Arena noua pentru Cupa Rusiei la patinaj