Fotbal American

New Orleans Saints s-a impus in Super Bowl

Echipa New Orleans Saints a castigat, duminica noapte, in premiera, a 44-a editie a Super Bowl-ului (finala Campionatului de Fotbal American - NFL), dupa ce a invins marea favorita Indianapolis Colts, cu 31-17.

 

Drew Brees, pasatorul principal al lui Saints, a reusit nu mai putin de 32 pase si un total de 288 yarzi, doua dintre acestea fiind finalizate cu touchdown de Pierre Thomas si Jeremy Shockey. In final Brees a fost desemnat jucatorul meciului.

Al treilea touchdown al invingatorilor a fost reusit in finalul meciului de Tracy Porter, acesta interceptand o minge pasata gresit de Peyton Manning, celebrul quarterback al celor de la Indinapolis Colts.

Castigatoare a Super Bowl-ului disputat la Miami in urma cu trei ani, echipa din Indianapolis a dominat inceputul meciului cu New Orleans, dupa primul sfert Colts conducand cu 10-0.

Matt Stover a deschis scorul printr-un field goal, dupa care Pierre Garcon a fructificat printr-un touchdown pasa lui Peyton Manning, cand mai ramasesera doar 36 secunde din primul sfert.

New Orleans Saints a limitat pierderile in sfertul al doilea, Garrett Hartley aducand sase puncte echipei sale prin transformarea a doua asa numite field goals, echivalentul loviturilor de pedeapsa din rugby.

Saints au preluat pentru prima data conducerea in sfertul al treilea, dupa ce Pierre Thomas a reusi cel dintai touchdown al echiei sale.

Dupa cinci minute si jumatate de joc efectiv Colts au revenit la conducere in urma unui touchdown reusit de Joseph Addai la capatul unei patrunderi personale. Sfertul s-a incheiat cu un nou field goal trecut in contul lui Garrett Hartley.

Doua touchdownuri reusite de Saints in ultimele sase minute efective ale meciului au facut diferenta in final, Drew Bress si Tracy Porter intorcand rezultatul in favoarea echipei lor, astfel ca New Orleans Saints a intrat pentru prima data in istorie in posesia trofeului Vince Lombardi.

Onlinesport: Dumitru Stircu



New Orleans Saints s-a impus in Super Bowl