Snooker

Hendry continua agonia dupa eliminarea de la Masters

Un sfert de finala si un break maxim. Acestea sunt performantele lui Stephen Hendry in ultimele 18 luni, septuplul campion mondial parasind, miercuri, Mastersul de la Londra dupa ce a pierdut in fata australianului Neil Robertson, scor 3-6.
Scotianul care a triumfat de sase ori in cariera la Masters, ultima data in 1996 dupa o finala cu Ronnie O'Sullivan, a inceput mai bine disputa cu Robertson conducand cu 2-1 gratie unor break-uri de 64, respectiv 74 de puncte.

Robertson a revenit puternic in meci, intorcand balanta in favoarea sa, cu break-uri de 85, 86 si 81 de puncte, cheia partidei fiind jocul al saselea, la finalul caruia jucatorul de la Antipozi s-a distantat la 4-2.

La finalul meciului campionul mondial in exercitiu nu s-a sfiit sa-l critice pe Hendry, o adevarata legenda vie a jocului de snooker, dar care in ultimii ani traverseaza o perioada deloc fasta.

"Nu m-a pus deloc sub presiune si ar fi putut conduce chiar cu 3-1 la pauza. Este evident ca Hendry nu mai are aura de altadata si este ca si cum ai privi un cu totul alt jucator", a spus Robertson.

Mastersul din acest an nu mai are niciun fost campion dupa primul tur, fiind eliminati pe rand Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Ali Carter, Stephen Maguire, Ronnie O'Sullivan si Stephen Hendry.

In alta ordine de idei, englezii Shaun Muprhy si Jamie Cope vor incheia tabloul optimilor de finala.

Onlinesport


Hendry continua agonia dupa eliminarea de la Masters