Snooker

Dott l-a eliminat pe liderul mondial Higgins in primul tur la Masters

Scotianul Graeme Dott a furnizat a doua surpriza a optimilor Mastersului de la Londra, dupa ce l-a eliminat pe liderul mondial John Higgins, cu 6-4.
Campion mondial in 2006, Dott a condus in debut cu 2-0, dupa break-uri de 115 si 65 de puncte, insa prietenul si partenerul sau de antrenament a revenit in meci, egaland situatia dupa sase din cele 11 jocuri programate.

Echilibrul s-a mentinut pana la 4-4, dar jocul 'Vrajitorului din Wishaw' nu a mai avut aceeasi consistenta ca in urma cu o luna cand s-a impus la Telford.

"Niciodata nu m-am simtit confortabil aici. Este o arena atat de mare si m-am simtit iritat la fiecare lovitura. Este o infrangere grea pentru ca Mastersul este un turneu foarte important pentru fiecare jucator", a explicat Higgins infrangerea.

De cealalta parte, Dott a spus ca rezultatele mai putin satisfacatoare din ultima perioada l-au motivat foarte mult: "Jocul slab aratat in Championship League m-a determinat sa ma antrenez zi si noapte, iar in acest meci am stat mult mai bine din punct de vedere tehnic".

Urmatorul adversar al scotianului va fi chinezul Ding Junhui, care a trecut de galezul Mark Williams, cu 6-4.

In alta ordine de idei, marti va intra in arena si marele Ronnie O'Sullivan, favoritul publicului londonez intalnindu-l pe tanarul si talentatul nord-irlandez Mark Allen.

De patru ori campion la Masters (1995, 2005, 2007 si 2009), O'Sullivan revine in prim plan dupa eliminarea prematura suferita in luna decembrie la Campionatul Regatului Unit, cand a fost infrant de Stuart Bingham in chiar primul tur.

Meciul dintre O'Sullivan si Allen va incepe la ora 15, ora Romaniei, ziua de marti mai programand disputa dintre Stephen Maguire si Marco Fu, cu incepere de la ora 21.

Onlinesport


Dott l-a eliminat pe liderul mondial Higgins in primul tur la Masters