Snooker

Surpriza la Masters: King l-a eliminat pe campionul Selby

Editia din acest an a Mastersului gazduit de Wembley Arena a debutat cu o surpriza de proportii numarul 16 mondial Mark King eliminandu-l in primul tur pe detinatorul titlului Mark Selby, scor 6-4. In cealalta partida a zilei inaugurale, Peter Ebdon l-a invins in joc decisiv pe Ali Carter, scor 6-5.
'Bufonul din Leicester' a inceput bine disputa cu King, instalandu-se la conducere, 2-0, dar acesta din urma a intors meciul in favoarea sa, obtinand nu mai putin de patru frame-uri la rand.

Selby si-a adjudecat cu sansa jocul al saptelea, dupa ce King a ratat o lovitura la buzunarul superior stang, dublul campion de la Masters egaland apoi scorul in urma unui break de 106 puncte.
s
La 5-4 pentru King frame-uri cu numarul zece a fost unul extrem de tensionat, cei doi jucatori cazand de acord pentru refacerea pachetului de bile. In pofida unei erori care ar fi putut trimite meciul in decisiv, King a recuperat pozitia bilei albe reusind sa se impuna in fata lui Selby.

Castigator la Masters in 2008 si 2010, Mark Selby a suferit doar a doua infrangere in 13 meciuri disputata in impresionanta Wembley Arena din Londra.

King va juca in sferturile de finala cu invingatorul disputei dintre Shaun Murphy si Jamie Cope.

Sesiunea de seara a primei zile a programat, incepand cu ora 21, intalnirea dintre Ali Carter si Peter Ebdon, aceasta incheindu-se dupa mai bine de patru ore cu victoria la limita a lui Peter Ebdon.

Luni sunt programate alte doua meciuri, dupa cum urmeaza:

  • Mark Williams contra Ding Junhui (15:30)
  • John Higgins contra Graeme Dott (21:00)

Campionul din 2009, Ronnie O'Sullivan, va intra in competitia marti, cand il va intalni pe nord-irlandezul Mark Allen incepand cu ora 15:30.

Onlinesport


Surpriza la Masters: King l-a eliminat pe campionul Selby