Snooker

Hendry a scapat de o eliminare rusinoasa la Crucible

Septplul campion mondial Stephen Hendry a trecut prin mari emotii in primul tur la Crucible, fiind condus de tanarul debutant chinez Zhang Anda, cu 9-7. In cele din urma scotianul a revenit in extremis, castigand meciul in joc decisiv. Misiunea lui Hendry se anunta in continuare dificila la Campionatul Mondial, urmatorul sau adversar fiind englezul Mark Selby.
Ultima sesiune a intalnirii a inceput de la scorul de 5-4 pentru Hendry, scotianul distantandu-se apoi la 7-5.

A urmat insa o replica neasteptata din partea lui Zhang care, la cei doar 18 ani ai sai, a dat dovada de o maturitate in joc iesita din comun.

Chinezul venit din calificari si-a trecut in contu urmatoarele patru frame-uri astfel ca s-a ajuns la 9-7 in favoarea sa.

Momentul decisiv al meciului s-a consumat in jocul 18, cand Zhang a avut prima sansa la obtinerea victoriei. Chinezul a controlat masa in debutul frame-ului, dar a pierdut pozitia bilei albe la spargerea manunchiului de bile rosii.

A fost semnalul revenirii lui Hendry, scotianul primind o sansa nesperata din partea oponentului sau. De sapte ori campion mondial, Hendry nu a ratat oportunitatea aparuta parca din cer si a intors rezultatul in favoarea sa, cu break-uri de 89, 52 si 55 puncte.

Urmatorul oponentul al lui Hendry va fi Mark Selby, intalnirea celor doi constituindu-se intr-o adevarata finala.

Finalist la Crucible in 2007, cand a pierdut in fata lui John Higgins la chiar prima sa participare in turneu, 'Bufonul din Leicester' a trecut in runda inaugurala de irlandezul Ken Doherty care, dupa luni bune petrecute in calificarile marilor turnee, nu a reusit sa-i ia englezului decat patru jocuri.

In turul secund a ajuns si nord-irlandezul Mark Allen, care l-a invins pe Tom Ford, cu 10-4, dupa ce a ratat de putin break-ul maxim de 147 puncte in sesiunea de sambata.

Altfel, chinezul Marco Fu conduce cu un avans minim, scor 5-4, dupa prima sesiune a disputei cu Martin Gould, in timp ce Ali Carter s-a distantat aproape decisiv in meciul cu Jamie Cope, meciul urmand a se relua de la scorul de 7-2.

Programul zilei de luni la Crucible:

12:00

Marco Fu v Martin Gould

Mark Williams v Marcus Campbell

16:30

Allister Carter v Jamie Cope

Ronnie O'Sullivan v Liang Wenbo

21:00

Mark King v Steve Davis

Mark Williams v Marcus Campbell

Onlinesport: Dumitru Stircu


Hendry a scapat de o eliminare rusinoasa la Crucible