Snooker

Selby contra Doherty, socul primului tur la Crucible

A jucat finala la prima aparitie in 2007 si are in palmares doua titluri la Masters, dar pentru Mark Selby visul cel mare este de a triumfa in teatrul Crucible din Sheffield.
Misiunea 'Bufonului din Leicester' se anunta dificila inca din start, in calea tanarului jucator englez iesind irlandezul Ken Doherty, revenit in elita dupa mai bine de un an in care s-a zbatut in calificarile de la Pontyn.

"Partea buna este ca voi incepe meciul fiind constient ca trebuie sa joc cel mai bun snooker al meu, deoarece Ken este unul dintre jucatorii care stiu totul despre cum sa castigi la Crucible", a spus Selby.

Englezul a continuat: "Orice jucator are perioade mai bune si mai putin bune, iar in cazul lui Ken era doar o chestiune de timp pana sa revina la forma care l-a consacrat".

In varsta de 26 ani, Selby se plange de numarul mic de turnee existente in calendarul World Snooker: "In timpul celor sase turnee este dificil sa arati cat de bine joci deoarece lipseste constanta si ritmul de competitie."

Misiunea lui Selby la Campionatul Mondial pare una imposibila in conditiile in care, in eventualitatea in care trece Doherty in primul tur, l-ar putea intalni pe Stephen Hendry in runda secunda si pe Ronnie O'Sullivan in sferturile de finala.

"In ultimii ani nu am avut parte de trageri la sorti prea favorabile, dar daca iti propui sa castigi turneul trebuie sa-i invingi pe toti acesti jucatori", a completat Selby.

Campionatul Mondial de Snooker se va desfasura la Sheffield in perioada 17 aprilie-3 mai.

Onlinesport


Selby contra Doherty, socul primului tur la Crucible