Snooker

'Racheta', in finala Mastersului din Shanghai

Campionul mondial Ronnie O'Sullivan este foarte aproape de a deveni primul jucator din ultimii 15 ani care se impune in trei turnee de puncte la rand, dupa victoriile de la Campionatul Mondial si Trofeul Irlandei de Nord.

Pentru calificarea in finala turneului dotat cu premii totale in valoare de 275.000 de lire sterline, numarul unu mondial a fost nevoit sa se intrebuinteze serios in fata scotianului Stephen Maguire, pe care l-a invins in joc decisiv (6-5), la capatul unui break de 145 de puncte.

Condus cu 3-2 si 5-4, O'Sullivan a avut puterea sa revina de fiecare data, reusind o calificare muncita si pe deplin meritata in finala turneului pe care in 2007 l-a sarit din schema sa de concursuri pe motiv de accidentare.

''Nu am jucat la capacitatea maxima, iar Stephen a fost cu adevarat puternic. In aceste conditii a fost cu adevarat placut sa castig ultimele doua frame-uri si sa termin invingator. A fost un meci greu si nu am reusit sa-mi gasesc deloc un ritm bun, dar acel break de 145 din decisiv a fost intr-adevar un bun mod de a incheia meciul'', a declarat O'Sullivan.

De cealalta parte, Maguire nu si-a ascuns dezamagirea: ''Am avut sansele mel, dar ca sa fiu cinstit nu cred ca puteam face mai mult in ultimele doua jocuri. Este dezamagitor sa nu pot juca finala, dar ma bucur pentru Ronnie deoarece a jucat bine, in special sub presiune in finalul intalnirii''.

Adversarul lui Ronnie O'Sullivan este conationalul sau Ricky Walden, care l-a invins cu 6-4 pe Mark Selby, dupa ce acesta din urma condusese la un moment dat cu 4-1. Clasat pe locul 35 in clasamentul mondial, Walden va juca prima finala din cariera, dupa ce i-a eliminat de-a lungul turneului pe Stephen Hendry, Neil Robertson, Steve Davis si Mark Selby, jucatori care nu mai au nevoie de nicio prezentare in circuitul mondial profesionist.

Prima editie a Mastersului din Shanghai a fost castigata in 2007 de galezul Dominic Dale, dupa o finala cu Ryan Day. Spre deosebire de sezonul trecut, organizatorii au majorat premiul acordat invingatorului, acesta dublandu-se pentru a ajunge la 52.000 de lire sterline.

Onlinesport: Dumitru Stircu



'Racheta', in finala Mastersului din Shanghai