Snooker

O'Sullivan merge in finala cu breakul maxim in frame-ul decisiv!

Ronnie O'Sullivan l-a eliminat sambata noapte pe Mark Selby, in semifinalele Campionatului Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, la capatul unui meci memorabil, incheiat in frame-ul decisiv, cu un break maxim, al optulea oficial din cariera lui O'Sullivan.

O'Sullivan a fost condus tot timpul in semifinala disputata dupa sistemul cel mai bun din 17 frameuri. La scorul de 7-5 pentru Selby, Ronnie a revenit si a egalat, pentru ca apoi sa treaca la conducere cu 8-7.

Tanarul si talentatul Mark Selby s-a adunat de pe jos si a egalat la randul sau, 8-8.

In frameul decisiv, o bila ratata aparent inofensiv de Selby la inceput, dupa o spargere nu prea reusita a lui O'Sullivan, a insemnat pierderea semifinalei. Si nu oricum. Ronnie a revenit la masa si a reusit breakul maxim, 147 de puncte, jucand impecabil.

O'Sullivan a reusit o calificare memorabila in finala Campionatului Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, obtinand un cec de 25.000 de lire sterline pentru breakul maxim. In urma acestei reusite O'Sullivan si-a trecut in palmares al optulea break maxim oficial, egaland astfel recordul detinut de septuplul campion mondial Stephen Hendry.

Inceputul lui Selby

Selby a inceput meciul in forta, adjudecandu-si primul frame dupa un break de 74 de puncte, pentru a-si mari avantajul imediat. A urmat un break de 99 de puncte in jocul al treilea si Selby s-a distantat la un neverosimil 3-0. Ronnie O'Sullivan a reusit sa castige ultimul joc al primei reprize, dupa un break de 81 de puncte, Selby intrand la cabine cu avantaj de trei jocuri la unu.

Vicecampionul mondial a castigat primul frame al reprizei secunde, distantandu-se la 4-1, pentru ca O'Sullivan sa raspunda printr-un break alb de 78 de puncte. Diferenta de doua frame-uri s-a mentinut pana la finalul primei sesiuni, Selby intrand la cabine cu 5-3 avantaj. La reluare, Selby si-a marit avantajul la 6-3, dar Ronnie O'Sullivan a reusit sa se mentina o diferenta rezonabila, 6-4 si 7-5, pentru a se dezlantui pe final, cand a castigat trei jocuri la rand, preluand pentru prima data conducerea in jocul al 15-lea.

Primul finalist al Campionatului Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord este scotianul Stepehen Maguire, care l-a invins, vineri, pe englezul Shaun Murphy, cu 9-5.

Finala are loc duminica, intre Ronnie O'Sullivan si Stephen Maguire, invingatorul stabilindu-se dupa sistemul cel mai bun din 19 jocuri sau primul la zece.

De notat ca O'Sullivan nu a mai castigat un turneu de puncte din ianuarie 2007 cand s-a impus la Mastersul de la Wembley in fata lui Ding Junhui, in timp ce Maguire este castigatorul Trofeului Irlandei Nord de la Belfast, ultimul turneu de puncte disputat inaintea Campionatului Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Onlinesport



O'Sullivan merge in finala cu breakul maxim in frame-ul decisiv!