Snooker

Nu Fu Ronnie la Aberdeen

Chinezul originar din Hong Kong, Marco Fu, a castigat, duminica, Marele Premiu de snooker, dupa ce a trecut in finala de la Aberdeen de mult mai titratul sau adversar, Ronnie O'Sullivan, scor 9-6.

Finala editiei din 2007 a Marelui Premiu a programat o finala pasionanta intre doi jucatori cu profiluri diferite. Daca Ronnie O'Sullivan nu mai are nevoie de nicio prezentare, carisma si prezenta sa la masa facandu-l unul dintre cei mai iubiti jucatori de snooker din lume, Marco Fu a fost o prezenta inedita, jucatorul nascut in Hong Kong fiind in fata primului sau titlu intr-un turneu de puncte.

Fu a inceput tare jocul din Centrul de Conferinte si Expozitii din Aberdeen, castigand primul frame dupa un break de 78 de puncte. O'Sullivan a revenit pe tabela, egaland situatia dupa un frame secund ce s-a intins pe durata a 28 de minute.

Marco Fu a preluat initiativa, prima pauza gasindu-l cu un avantaj de doua jocuri (3-1), dupa un break de 110 puncte si un altul de 74 de puncte. Ronnie a revenit cu alta stare de spirit de la cabine, egaland situatia in urma unui break de 127 de puncte, urmat de un altul de 75.

O'Sullivan a incheiat prima sesiune in avantaj, 4-3, pentru a ceda din nou initiativa in partea secunda a finalei. Mult mai concentrat si cu o precizie de invidiat, Fu a controlat in permanenta masa, reusind sa conduca pana la final.

Englezul O'Sullivan si-a pierdut complet concentrarea in jocul al 14-lea din cele 17 programate, cand a ratat egalarea la sapte. Fu s-a distantat la 8-6, diferenta care s-a dovedit decisiva pentru castigarea turneului.

In urma acestei performate, Marco Fu a fost recompensat cu un cec in valoare de 75.000 de lire, in timp ce Ronnie O'Sullivan s-a multumit cu 35.000.

Urmatorul turneu de puncte al circuitului mondial este programat intre 4 si 11 noiembrie cand va avea loc Trofeul Irlandei de Nord, gazduit de Waterfront Hall din Belfast.

Onlinesport



Nu Fu Ronnie la Aberdeen