Cupa Mondiala de Rugby 2011

Anglia a servit Romaniei o lectie de rugby

Vicecampioana mondiala Anglia a invins Romania, sambata, in Grupa B a Cupei Mondiale, cu 67-3, la capatul unui meci pe care l-a dominat in totalitate. Englezii au marcat nu mai putin de zece eseuri, fiind superiori la toate capitolele, in timp ce singurele puncte ale tricolorilor au fost aduse de Danut Dumbrava din lovitura de pedeapsa. Meciul a fost in direct pe Onlinesport.ro
Romania nu a rezistat decat un minut la egalitate cu Anglia, stejarii fiind penalizati chiar la primul atac al trandafirilor cu o lovitura de pedeapsa pentru un offside.

Jonny Wilkinson a confiscat balonul si a pus primele trei puncte pe tabele in dreptul echipei sale.

Castigatoarea Turneului Celor 6 Natiuni din acest an a continuat sa atace in valuri, dar echipa Romaniei s-a aparat bine.

Problemele pentru stejari au aparut insa la jocul de margine, unde au fost pierdute nu mai putin de trei repuneri in primele 15 minute.

Primul eseu al meciului a fost marcat de englezi dupa o astfel de eroare in margine, balonul ajungand la Mark Cueto, care a strapuns fara probleme apararea Romaniei.

Acelasi Cueto avea sa marcheze alte doua incercari intr-un interval de doar patru minute, astfel ca in minutul 25 Anglia se distanta la 20-0 pe tabela.

Wilkinson a irosit patru puncte, ratand transformarea a doua dintre eseurile lui Cueto, insa englezii au mai strapuns de doua ori apararea Romaniei pana la pauza.

Chris Ashton a preluat stafeta de la Cueto si in minutele 32 si 36 a reusit doua eseuri la centru.

Prima sansa de a marca puncte pentru stejari a venit abia in minutul 38, cand Danut Dumbrava a si transformat o lovitura de pedeapsa.

Romania ar fi putut adauga alte trei puncte in minutul 39, insa Iulian Dumitras a ratat de putin tinta de la aproape 60 de metri.

Tricolorii au fortat in finalul primei reprize fiind la doar cinci metri de terenul de tinta advers. Presati de timp, stejarii au ales sa incerce la bete, insa balonul trimis de Dumbrava a intalnit stalpul din dreapta al buturilor engleze si astfel la cabine s-a intrat cu 34-3.

Repriza a doua a inceput cum nu se poate mai rau pentru echipa Romaniei, care a primit un eseu la chiar prima actiune a englezilor. Ben Youngs a culcat balonul in terenul nostru de tinta si Toby Flood, jucatorul care l-a inlocuit la pauza pe Wilkinson, a transformat.

Ben Foden a ridicat scorul la 44-3 in minutul 48, dupa o patrundere a lui Tuilagi pe un spatiu liber.

Romania a avut o tresarire de orgoliu intre minutele 54 si 56, cand stejarii au presat Anglia la doar cativa metri de terenul advers de tinta.

In cele din urma vicecampionii mondiali au recuparat si faza a ramas fara niciun rezultat.

Anglia a mai marcat alte trei eseuri pana la final prin Manu Tuilagi (min.60), Tom Croft (min.68) si Chris Ashton (min.69).

Ultima tresarire a stejarilor s-a produs in minutul 79, cand Stefan Ciuntu a recuperat un balon in propria jumatate si a pornit in mare viteza pe contraatac.

Englezii au recuperat balonul si au intors jocul in 22-ul Romaniei, loc unde cele doua echipe au fost gasite la ultimul fluier.

Anglia a invins pentru a cincea oara in istorie Romania, in fata careia se impunea in urma cu un deceniu cu un sever 134-0. Cea mai stransa infrangere a stejarilor in fata Angliei ramane 15-22 la Londra in 1985.

Echipa Romaniei mai are de disputat un singur meci la actuala editie a Cupei Mondiale, derby-ul cu Georgia fiind meciul de totul sau nimic pentru stejari.

Programat miercuri, de la ora 10:30, meciul cu Georgia va fi de asemenea transmis in direct pe Onlinesport.ro

Anglia: Foden (Armitage '52) - Ashton, M. Tuilagi, Tindall, Cueto - Wilkinson (Flood '41), Youngs (Wigglesworth '62) - Moody (Wood '62), Haskell, Croft - Palmer, Deacon (Shaw '58) - Cole (Wilson '41), Thompson (Mears '51), Corbisiero (Cole '58). Antrenor: Martin Johnson.

România: Vlaicu (Nicolae '71) - Ciuntu, Cazan (Gal '41), Dumitras, Apostol - Dumbrava, Sîrbu (Calafeteanu '41) - Ratiu (Ianus '59), Tonita, Burcea - Petre (Macovei '52), Popârlan - Florea (Ion '62), Zebega (Tincu '51), Nere.. Antrenor: Romeo Gontineac.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Anglia a servit Romaniei o lectie de rugby