Cupa Mondiala de Rugby 2011

Romania a pierdut fara drept de apel in fata Argentinei

Meci intr-o singura directe, sambata, la Invercargill, unde nationala de rugby a Romaniei nu a mai reusit reeditarea jocului bun cu Scotia, pierzand la scor intalnirea cu Argentina, cu 43-8. Meciul Romania-Argentina a fost in direct pe Onlinesport.ro
Medaliati cu bronz la precedenta editie a Cupei Mondiale, argentinienii au inceput in forta meciul cu Romania si dupa doar doua minute obtineau lovitura de pedeapsa in jumatatea de teren a stejarilor.

Martin Rodriguez a ratat transformarea, dar deschiderea scorului nu a fost decat amanata pentru inca doua minute. O bresa gasita de Santiago Gonzalez in defensiva Romaniei a adus primele puncte pentru Argentina pe tabela in minutul 5.

Dupa doar trei minute pumele reuseau un al doilea eseu, dupa o noua faza rapida care a surprins pe picior gresit defensiva tricolorilor. Juan Manuel Leguizamón a fost cel care a adus incercarea, iar Rodriguez a transformat pentru 14-0.

Romania a avut prima sansa de a se apropia de buturile adverse in minutul 10, cand la o eroare a argentinienilor stejarii au jucat o lovitura de pedeapsa in margine.

Momentul bun de fixare a fost continuat la cinci metri de terenul de tinta advers si, dupa o noua eroare defensiva a pumelor, capitanul Marius Tincu a decis ca echipa Romaniei sa incerce transformarea.

Ionut Dimofte a adus astfel in minutul 14 primele puncte pentru tricolori, insa problemele erau departe de a fi rezolvate in fata incisivilor jucatori argentinieni.

Acestia au continuat sa atace in viteza, punandu-si in valoare calitatile tehnice si al treilea eseu a venit in minutul 20. Juan Figallo a culcat balonul chiar pe linia de tinta, iar Rodriguez a ratat transformarea scorul ramanand 19-3.

Prima inclestare a celor doua pachete de inaintare a venit abia in minutul 23 si a fost castigata net de linia intai a stejarilor, dar chiar si asa cei care au marcat din nou au fost tot argentinienii si tot dupa o greseala in apararea Romaniei.

Fundasul Lucas González Amorosino a scapta pe un spatiu liber si a marcat la centru al patrulea eseu al Argentinei, pentru ca Rodriguez sa indeplineasca o simpla formalitate din fata buturilor.

Doua minute mai tarziu stejarii au reusit primul si de altfel singurul eseu prin Ionel Cazan, care a culcat balonul in terenul de tinta advers dupa o frumoasa faza colectiva pe trei sferturi.

Dimofte a ratat transformarea si astfel la cabine s-a intrat cu 26-8 in favoarea Argentinei.

Partea secunda a debutat cu o lovitura de pedeapsa ratata de Rodriguez, dupa care pumele au pus alte trei puncte pe tabela prin Amorosino dupa mai multe greseli in lant ale stejarilor.

Romania a ramas in inferioritate numerica in minutul 52, cand pilierul Mihaita Lazar a fost eliminat zece minute pentru mai multe greseli in aparare.

Argentinienii au profitat de situatie si au pus presiune in 22-ul Romaniei, formatia tricolora rezistand eroic in fata asaltului pumelor. La ultima faza de fixare dinaintea revenirii pe teren a lui Lazar, rezerva Juan José Imhoff a gasit un spatiu liber si a reusit incercarea la centrul buturilor noastre.

Al saselea eseu al sud-americanilor a fost adus cu opt minute inaintea finalului de Alejandro Campos, dupa ce in faza premergatoare Ionel Cazan a fost la un pas de incercare dupa un contraatac declansat de Ionut Dimofte. Pumele au intors jocul si au surprins apararea Romaniei.

S-a terminat 43-8 in favoarea Argentinei, care a obtinut astfel a opta victorie din tot atatea meciuri disputate in compania Romaniei.

La ultima partida directa, disputata la Cupa Mondiala din 2003, Argentina se impusese cu 50-3.

Urmatorul meci al Romaniei este programat pe 24 septembrie, de la ora 9:00, contra vicecampioanei mondiale Anglia.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Romania a pierdut fara drept de apel in fata Argentinei