Cupa Mondiala de Rugby 2011

Asa am trait: Romania - Argentina la Cupa Mondiala

Onlinesport.ro a transmis, sambata dimineata incepand cu ora 6:30, meciul dintre Romania si Argentina din Grupa B a Cupei Mondiale de rugby.

ROMANIA - ARGENTINA 8-43



Final de partida.

80' Repunere din margine pentru stejari in propria jumatate.

77' Balon de urmarire in jumatatea adversa si argentinienii vor repune din margine la doar cativa metri de terenul lor de tinta.

74' Vlaicu repune balonul in joc del a centru.

72' Eseu Argentina prin Alejandro Campos. A fost un contraatac al Romaniei dus de Cazan pana in apropierea terenului de tinta advers. Pumele au recuperat si au intors balonul pana in butul nostru.

70' O noua decizie discutabila a arbitrului, care ii impinge pe argentinieni metri buni in terenul nostru.

68' Moment bun de atac al stejarilor, dar centralul din Australia fluiera o infractiune si pumele vor repune balonul intr-o gramada ordonata.

64' Juan José Imhoff patrunde prin apararea noastra si culca balonul la centru in terenul de tinta al Romaniei. Mai erau doar zece secunde pana cand expira eliminarea lui Lazar. Transforma Rodriguez si scorul devine 36-8.

62' Repunere din margine pentru echipa Romaniei la doar cinci metri de propriul teren de tinta. Avem in continuare posesia, dupa ce s-a fluierat un offsaid in tabara argentiniana. Vlaicu trimite in margine.

60' Argentinienii ne-au impins din nou metri buni, dar ramanem in posesie. Spectatorii din tribune au inceput sa faca valuri mexicane.

59' Avem repunerea in gramada ordonata in terenul nostru.

56' Trei legari succesive in gramada. Argentina pune presiune, dar stejarii se apara bine si imping jocul pana in afara terenului. Aplauze din partea managerului Robert Antonin.

52' Pumele castigat teren important printr-un mol rulant si pun din nou presiune in jumatatea noastra. Mihaita Lazar este eliminat pentru urmatoarele 10 minute pentru greseli repetate.

50' Romania are posesia la centrul terenului. Stejarii castiga metru cu metru, dar pierd in cele din urma balonul.

48' Vlaicu intra in locul lui Dumitras si Poparlan in locul lui Petre. Jocul continua cu o margine a pumelor.

47' Balonul este scapat de stejari la doar cinci metri de terenul de tinta advers. Pumele trimit lung in jumatatea noastra, de unde Gal suteaza direct in margine.

45' Atacam la zece metri de terenul de tinta advers. Actiune colectiva buna a stejarilor.

45' Romania este din nou penalizat pentru o greseala in propria jumatate. Pumele incearca transformarea si de aceasta data trimite printre bete. Amorosino a fost cel care a transformat lovitura de pedeapsa.

43' Rodriguez rateaza transformarea loviturii de pedeapsa si scorul ramane 26-8 in favoarea pumelor.

42' Lovitura de pedeapsa pentru Argentina, dupa un offsaid fluierat la Mihaita Lazar.

7:26 Incepe repriza a doua. Argentina are lovitura de start.

FORUM
: Comentati meciul Romania-Argentina.

40' Romania are posesia in ultimele secunde ale primei reprize. Capitanul Tincu hotaraste ca trebuie sa jucam la bete. Dimofte rateaza transformarea si prima repriza se termina cu 26-8 in favoarea pumelor.

37' Lovitura de pedeapsa este transformata in gramada ordonata, insa avem sansa la un inainte comis de pume. Balonul este repus din margine de stejari.

36' Argentinienii pun din nou presiune pe apararea Romaniei si in cele din urma obtin lovitura de pedeapsa in fata buturilor.

32' Stejarii se revolta in fata pumelor si Ionel Cazan reuseste eseul dupa o frumoasa faza de contraatac pe trei sferturi. Dimofte rateaza transformarea eseului si scorul ramane 26-8 in favoarea argentinienilor.

30' Fundasul Lucas González Amorosino scapa pe un spatiu liber si marcheaza la centru al patrulea eseu al Argentinei. Rodriguez indeplineste o simpla formalitate din fata buturilor.

27' Atac al Argentinei oprit in jumatatea noastra din cauza unui inainte. Avem repunerea in gramada ordonata.

24' Gramada Romaniei a castigat prima intalnire cu pachetul de inaintare al pumelor.

23' Prima inclestare a celor doua pachete de inaintare este organizata in jumatatea argentiniana. Repunerea apartine stejarilor.

20' Al treilea eseu marcat de Argentina. Juan Figallo culca balonl pe linia de tinta. Rodriguez rateaza transformarea si scorul ramane 19-3 in favoarea pumelor.

18' Arbitrul australian sanctioneaza echipa Romaniei pentru un placaj fara balon. Argentina joaca in margine la doar cativa metri de terenul de tinta al Romaniei.

16' Atac sustinut al Argentinei care s-a oprit la un metru de terenul nostru de tinta. In cele din urma stejarii au contestat gramada spontana adversa si castiga posesia. Trimitem in margine de unde avem repunerea prin Tincu.

14' Ionut Dimofte sparge gheata si aduce primele puncte ale Romaniei in acest meci.

12' Atacam la opt metri de terenul de tinta advers. Se fluiera impotriva Argentinei. Avem in continuare posesia si de aceasta data se incearca la bete.

10' Prima eroare a argentinienilor si Romania primeste lovitura de pedeapsa. Jucam in margine pentru a forta un eseu.

8' Un nou eseu al Argentinei care vine din nou pe fondul unei erori colective a apararii noastre. Juan Manuel Leguizamón culca balonul in terenul de tinta al Romaniei. Rodriguez transforma si acest eseu. Scorul devine 14-0 pentru pume.

7' O prima incercare de atac a stejarilor, insa arbitrul australian fluiera impotriva noastra la patrunderea lui Dumitras. S-a considerat ca acesta a tinut balonul intentionat la sol. Argentinienii joaca in margine unde au repunerea.

5' Argentina deschide scorul printr-un eseu marcat de Santiago Gonzalez. Acesta a patruns pe o bresa in defensiva noastra. Martin Rodriguez transforma eseul si scorul devine 7-0 in favoarea Argentinei.

3' Martin Rodriguez incearca transformarea loviturii de pedeapsa, dar avem sansa si mingea trece pe langa buturile noastre.

2' Primul atac pozitional al pumelor. Ne aparam bine, dar se fluiera din nou lovitura de pedeapsa din cauza unui offsaid.

1' Balon lung trimis pana in 22-ul argentinian. Paulica Ion este surprins in offsaid si pumele trimit in margine, de unde vor avea si repunerea.

6:31 Romania are lovitura de inceput a meciului. A inceput Romania- Argentina.

INFO: Sapte intalniri directe intre cele doua formatii, palmaresul fiind net favorabil pumelor argentiniene. Ultima intalnire a avut loc la Cupa Mondiala din 2003, cand Argentina s-a impus cu 50-3.

6:29 Vreme frumoasa la Invercargill, ideala pentru un rugby de calitate.

6:26 Se intoneaza cele doua imnuri de stat. Mai intai cel argentinian, urmat de cel al Romaniei.

ROMANIA
15. Iulian Dumitras - 14. Madalin Lemnaru, 13. Csaba Gal, 12. Costin Gheara, 11. Ionel Cazan - 10. Ionut Dimofte, 9. Florin Surugiu - 8. Daniel Carpo, 7. Ovidiu Tonita, 6. Mihai Macovei - 5. Cristian Petre, 4. Valentin Ursache - 3. Paulica Ion, 2. Marius Tincu (C), 1. Mihaita Lazar
    
Rezerve: 16. Bogdan Zebega, 17. Silviu Florea, 18. Valentin Popirlan, 19. Daniel Ianus, 20. Vali Calafeteanu, 21. Danut Dumbrava, 22. Florin Vlaicu.

ARGENTINA
15. Lucas González Amorosino - 14. Gonzalo Camacho, 13. Marcelo Bosch, 12. Martín Rodríguez, 11. Horacio Agulla - 10.Santiago Fernández, 9. Nicolás Vergallo - 8. Juan Martín Fernández Lobbe, 7. Juan Manuel Leguizamón, 6. Julio Farías Cabello - 5. Patricio Albacete, 4. Manuel Carizza - 3. Juan Figallo, 2. Mario Ledesma, 1. Rodrigo Roncero

Rezerve: 16. Agustín Creevy, 17. Martín Scelzo, 18. Mariano Galarza, 19. Alejandro Campos, 20. Alfredo Lalanne, 21. Nicolás Sánchez, 22. Juan José Imhoff

Onlinesport: Dumitru Stircu



Asa am trait: Romania - Argentina la Cupa Mondiala