Cupa Mondiala de Rugby 2011

Asa am trait: Romania - Scotia la Cupa Mondiala de Rugby

Onlinesport.ro a transmis, sambata dimineata incepand cu ora 4:00, debutul nationalei Romaniei la turneul final al Cupei Mondiale din Noua Zeelanda. Accesati aceasta pagina pentru a revedea meciul de senzatie reusit de stejari in fata ciulinilor scotieni.

ROMANIA - SCOTIA 24-34 (final)


Final de partida. Scotia se impune cu 34-24 la capatul unui meci fabulos reusit de stejari. Romania a condus cu 24-21 cu zece minute inaintea finalului, dar doua eseuri reusite de scotieni in ultimele cinci minute au inclinat balanta in favoarea acestora.

80' Repunem balonul de la centru in ultimul minut al meciului.

78' Acelasi Danielli reuseste un nou eseu. Totul a plecat de la un balon pierdut de stejari pe o faza ofensiva in jumatatea adversa (24-34). Paterson rateaza din nou.

75' Simon Danielli scapa pe o bresa in stanga si marcheaza eseul. Au fost doua placaje ratate la centrul terenului si scotienii au dezvoltat jocul pe trei sferturi (24-29). Paterson rateaza transformarea.

70' Scotienii se napustesc asupra noastra si se fluiera offside in 22-ul stejarilor. Paterson confisca balonul si reuseste transformarea (24-24).

68' Dimofte transforma cu precizie si Romania se distanteaza la 24-21. Ultima victorie a Romaniei in fata Scotiei dateaza din august 1991 (18-12 la Bucuresti).

67' Linia noastra intai impinge puternic si ajungem cu balonul in terenul scotian de tinta. Carpo ajunge cu mingea in terenul de tinta scotian. Se cere proba video. ESEU ROMANIA si stejarii preia conducerea in fata Scotiei, echipa din elita rugby-ului mondial (22-21).

66' Jucam extraordinar de bine. Balon trimis lung in margine la trei metri de terenul de tinta advers. Scotienii gresesc si primim repunerea in gramada ordonata.

61' Stejarii aleg sa transforme la bete lovitura de pedeapsa primita. Dimofte are o pozitie centrala si nu are cum sa rateze. Romania se apropie la doar patru puncte de Scotia (17-21).

60' Romania reia atacurile si domina jocul in aceste momente. Suntem la doar 2-3 metri de terenul de tinta advers.

58' Incercare nereusita de drop gol din partea lui Iulian Dumitras. Acesta ii lasa locul in teren lui Florin Vlaicu. A fost un bun moment de dominare in marginea 22-ul advers.

53' Tincu sapa dupa un balon in gramada spontana si obtinem lovitura de pedeapsa in pozitie centrala. Dimofte transforma si reface diferenta de sapte puncte (14-21).

51' Jucatorii nostri sunt avertizati ca la urmatoarea infractiune se va arata cartonasul galben. Intre timp s-a acordat lovitura de pedeapsa in favoarea scotienilor. Paterson la balon si acesta aduce primele puncte ale reprizei a doua pentru Scotia (11-21).

48' Suntem presati la cinci metri de terenul nostru de tinta. Scotienii joaca la mana, dar recuperam foarte bine. Dimofte trimite in margine la centrul terenului.

44' Lovitura de pedeapsa obtinuta de scotieni. Paterson alege sa trimita la bete, dar rateaza si scorul ramane 18-11 in favoarea ciulinilor.

41' Recuperam bine dintr-o gramada. Sarbu a patruns frumos, dar o pasa inainte pentru Gal opreste faza noastra de atac.

04:58 Incepe repriza a doua.

40+ Dumbrava rateaza din pacate transformarea si prima repriza ia sfarsit. La pauza Scotia intra in avantaj cu 18-11, dar Romania a irosit nu mai putin de unsprezece puncte in prima parte.

40' ESEU ROMANIA. Mihaita Lazar culca balonul in terenul de tinta advers, dupa un mol rulant care a facut sah mat apararea scotiana.

39' Dumitras trimite in margine si avem repunerea in 22-ul advers.

37' Paterson nu rateaza din pozitie centrala si marcheaza pentru 18-6. Ultimele minute ale unei prime reprize echilibrate. Cu putina sansa si atentie am fi fost mai aproape de scotieni.

33' Din pacate Dumbrava trimite alaturi de butul scotian. In total sase puncte ratate de Romania in acest meci! Ramane 15-6 pentru Scotia.

32' Ramanem in presiune dupa ce scotienii prabusesc intentionat gramada. Decizia este de a transforma la bete. Dumbrava la balon.

30' Ne apropiem la doar cinci metri de terenul de tinta scotian. Se fluiera gramada ordonata in favoarea echipei Romaniei. Suporterii romani din tribunele cochetei arene din Invercargill isi fac simtita prezenta si incurajeaza puternic echipa tricolora.

26' Tincu face un paravan in propria noastra jumatate si scotienii trimit in margine. Tot ei recupereaza, dar nu pentru mult timp. Balonul ajunge in posesia lui Dumitras, care degajeaza in jumatatea adversa.

22' Ramanem aproape de scotieni dupa ce Dumbrava a transformat o lovitura de pedeapsa.

19' Doua placaje ratate si scotienii marcheaza un nou eseu prin Joe Ansbro. De aceasta data Paterson nu mai rateaza tinta din fata buturilor si scorul devine 15-3 in favoarea ciulinilor.

17' Stejarii scapa cu bine dintr-un moment de fixare si trimit in margine. Dimofte si Tincu forteaza in 22-ul advers si ai nostri se apropie la zece metri de eseu.

14' Lovitura de pedeapsa jucata in margine de stejari. Cristi Petre se inalta si recupereaza mingea. Posesia pentru echipa Romaniei in jumatatea adversa.

11' Faza fixa in favoarea Romaniei de pe cealalta parte a terenului. Acelasi Dumbrava langa balon si de aceasta data balonul trece printre buturi. Primele puncte ale Romaniei la aceasta editie a Cupei Mondiale.

9' Danut Dumbrava rateaza o lovitura de pedeapsa din pozitie lateral stanga. Vantul a influentat considerabil directia balonului.

8' Mike Blair sparge defensiva stejarilor si Scotia reuseste primul eseu al meciului. Paterson rateaza transformarea, una de altfel foarte usoara. Moment usor hazliu.

2' Scotienii incep sus si Chris Paterson deschide scorul dintr-o lovitura de pedeapsa.

4:02 A inceput meciul.

Echipe:

România: 15. Iulian Dumitras, 14. Stefan Ciuntu, 13. Csaba Gal, 12. Ionut Dimofte, 11. Madalin Lemnaru, 10. Danut Dumbrava, 9. Lucian Sîrbu, 8. Daniel Carpo, 7. Ovidiu Tonita, 6. Mihai Macovei, 5. Valentin Ursache, 4. Cristian Petre, 3. Paulica Ion, 2. Marius Tincu (capitan), 1. Mihaita Lazar.

Rezerve: 16. Bogdan Zebega, 17. Silviu Florea, 18. Valentin Popîrlan, 19. Stelian Burcea, 20. Florin Surugiu, 21. Ionel Cazan, 22. Florin Vlaicu.

Scotia: 15. Chris Paterson, 14. Max Evans, 13. Joe Ansbro, 12. Sean Lamont, 11. Simon Danielli, 10. Ruaridh Jackson, 9. Mike Blair, 8. Richie Vernon, 7. John Barclay, 6. Kelly Brown, 5. Alastair Kellock (capitan), 4. Richie Gray, 3. Geoff Cross, 2. Ross Ford, 1. Allan Jacobsen.

Rezerve: 16. Scott Lawson, 17. Alasdair Dickinson, 18. Nathan Hines, 19. Ross Rennie, 20. Chris Cusiter, 21. Dan Parks, 22. Rory Lamont.

Onlinesport: Dumitru Stircu



Asa am trait: Romania - Scotia la Cupa Mondiala de Rugby