Rugby

Asa am trait: Georgia - Romania 18-11

Nationala de rugby a Romaniei a intalnit, in direct de la ora 13, puternica reprezentativa a Georgiei, intr-o partida contand pentru etapa a 4-a din Cupa Europeana a Natiunilor. Meciul de la Tbilisi conteaza si pentru Cupa Antim Ivireanul, trofeu de traditie care se pune in joc de fiecare data cand se intalnesc cele doua echipe. Meciul a fost transmis in direct pe Onlinesport.ro
FINAL de partida. Romania pierde intalnirea cu Georgia de la Tbilisi si trofeul Antim Ivireanul ramane la echipa gazda. 80+' Gazdele joaca inteligent, pastrand balonul cat mai departe de propriul teren.

80+' Gruzinii preseaza la limita 22-ul nostru. Recuperam in cele din urma prin Dumitras si avem repunerea intr-o gramada ordonata.

80' Avem posesia cand am intrat in ultimul minut al meciului.

78' Iesim din incercuire si mutam jocul in jumatatea adversa, moment in care Dumbrava isi face intrarea pe teren in locul lui Vlaicu.

77' Moment de presiune al gazdelor. Ne aparam eroic la doar cativa metri de propriul teren de tinta.

76' A intrat Radoi in locul lui Zebega. Intre timp gazdele au scos balonul dintr-o gramada si au pornit la contraatac prin Zibzibadze.

74' Lovitura de pedeapsa pentru Georgia. Mai rateaza si Kvirikashvili. Scorul ramane 18-11 si finalul se anunta incendiar.

71' Calafeteanu incearca transformarea dintr-o pozitie laterala (25 m). Rateaza si el, iar scorul ramane 18-11 in favoarea Georgiei. Un singur eseu transformat desparte acum cele doua formatii.

71' Ajungem cu balonul in terenul de tinta advers si arbitrul fluiera ESEU pentru Romania.

70' Gramada ordonata cu introducerea stejarilor in 22-ul gruzin.

67' Patrundere pe stanga a lui Fercu. Acesta este blocat la doi metri de terenul de tinta advers. Continuam presiunea, dar in cele din urma balonul iese in margine, de unde gazdele vor avea repunerea.

66' Primim o noua lovitura de pedeapsa in jumatatea gruzina, dar de aceasta data Dumitras trimite in margine. Repune Zebaga si avem posesia in 22-ul advers.

64' Kvirikashvili isi potriveste balonul in pozitie centrala (20 metri) si transforma o lovitura de pedeapsa care mareste avansul gazdelor pe tabela la 18-6.

62' Acelasi Vlaicu incearca o noua transformare, dar rateaza din nou. Poate ar fi bine ca antrenorul Romeo Gontineac sa-l introduca in teren pe Danut Dumbrava.

58' Vlaicu isi potriveste balonul pe piciorul drept. Pozitia este ideala, dar cel supranumit 'americanul' rateaza incredibil. Este a treia lovitura de pedeapsa ratata de Vlaicu in acest meci.

57' Lovitura de pedeapsa pentru echipa Romaniei de la aproximativ 25 de metri de buturile gruzine. Intre timp a intrat in joc si Sorin Socol.

56' Ne-am apropiat la doar cativa metri de terenul de tinta advers, dar am pierdut balonul. Gruzinii au trimis un balon inalt pana in jumatatea noastra, unde Dumitras a fost nevoit sa faca un sprint pentru a recupera si degaja mai apoi terenul.

55' Repunere din margine a stejarilor, care apoi se leaga intr-un mol rulant. Castigam cativa metri buni pe acest atac.

53' Gramada ordonata cu repunerea stejarilor in jumatatea adversa. Capitanul gazdelor Abusseridze fura balonul si faza se muta in jumatatea noastra.

49' Gazdele incep in forta aceasta parte secunda, la fel ca si prima repriza cand au marcat doua eseuri in primele 12 minute.

46' Gorgodze patrunde pe partea dreapta, dar scapa in cele din urma mingea in afara terenului. Zebega repune din margine.

43' Vlaicu a incercat imposibilul trimitand de pe linia de la centrul terenului din lovitura de pedeapsa spre buturile gruzine. Lovitura a fost ratata.

14:00 A inceput partea secunda a meciului gazduit de stadionul Lokomotiv din Tbilisi.

Pauza la Tbilisi. Revenim cu partea secunda in 10 minute.

40+' Lovitura de pedeapsa pentru Romania in prelungirile primei reprize. Vlaicu are o pozitie centrala si reduce din diferenta. 15-6 in favoarea Georgiei la pauza.

40+' Valuri mexicane in tribunele arenei din Tbilisi, unde asista la acest meci aproape 20.000 de spectatori.

39' Romania continua sa domine finalul acestei reprize. Fercu incearca o patrundere personala pe partea stanga. Este in cele din urma blocat in apropierea liniei de margine.

37' In cele din urma gruzinii degajeaza balonul in jumatatea Romaniei si ratam astfel o buna sansa de eseu.

36' Pierdem posesia si gazdele repun mingea intr-o gramada la doar cinci metri de propriul teren de tinta.

35' Castigam doi metri si suntem tot mai amenintatori. O noua margine pentru stejari.

35' Zebega repune din margine si legam o gramada in 22-ul gruzin. Se fluiera din nou pentru o infractiune.

33' Posesie pentru stejari in jumatatea adversa. Lovitura de pedeapsa pentru Romania si de aceasta data jucam in margine, de unde vom avea repunerea.

30' Stejarii ies pentru moment din presiune si Dumitras muta jocul la 40 de metri cu un balon trimis in margine.

29' Capitanul gazdelor Abusseridze patrunde pe partea dreapta si se apropie amenintator de terenul nostru de tinta. Este bloca in extremis si se dicteaza gramada ordonata.

27' Gruzinii pun din nou presiune la limita 22-ul Romaniei. Va fi o gramada ordonata cu introducerea stejarilor.

25' Jocul se muta in jumatatea Romaniei, unde gazdele beneficiaza de o lovitura de pedeapsa. Kvirikashvili rateaza transformarea. Este pentru a doua oara in acest meci cand decarul Georgiei nu reuseste sa trimita printre buturile noastre.

23' Primim lovitura de pedeapsa si, dupa o scurta sedinta pe teren, stejarii decid sa joace la bete. Vlaicu este fluierat la scena deschisa, dar de aceasta data reuseste transformarea. Primele puncte in dreptul Romaniei.

22' Mingea este din nou la stejari, dupa o eroare a gruzinilor. Ne apropiem la 5 metri de terenul de tinta al gazdelor. Momente bune pentru ai nostri.

21' Din pacate pierdem posesia, dupa ce am blocat mingea acolo in aglomerare si gruzinii vor avea repunerea intr-o gramada ordonata.

20' Recuperam bine un balon, dupa o gramada a gazdelor, si avansam pana in 22-ul advers.

16' Stejarii preseaza la limita 22-ul gruzin. Avem un atac prelungit, dar gazdele se apara bine.

14' Lovitura de pedeapsa pentru Romania. Vlaicu rateaza incredibil transformarea din pozitie centrala.

13' Kvirikashvili a ratat de aceasta data transformarea eseului si scorul ramane 15-0 pentru gazde. Inceput fulminant al Georgiei, echipa pe care o vom intalni si la Cupa Mondiala din aceasta toamna.

12' Gazdele reusesc un nou eseu, de aceasta data prin Bessik Khamashuridz, care a culcat balonul in marginea terenului de tinta, in apropierea fanionului de la coltul terenului.

11' Din nou panica in apararea noastra. Gorgodze patrunde pana la 2-3 metri de terenul de tinta al Romaniei.

9' Eseu reusit de David Zirakashvili, care a culcat balonul la centru. 8-0 pentru Georgia.Incercarea este transformata de acelasi Kvirikashvili.

8' Presiune a gazdelor, care se apropie rapid de terenul nostru de tinta.

6' Balonul este trimis in margine, dar acum tricolorii au repunerea. Jocul se desfasoara tot in jumatatea gruzina.

5' Atac la mana al stejarilor in jumatatea adversa. Mingea iese in margine in 22-ul gruzin. Gazdele au repunerea.

4' Merab Kvirikashvili transforma lovitura de pedeapsa si aduce primele puncte pentru formatia gazda.

3' Lovitura de pedeapsa pentru gazde. Pozitia este centrala, undeva la 35-40 de metri de butul nostru.

2' Margine a stejarilor din jumatatea adversa. Gruzinii recupereaza si trimit un balon lung, receptionat de Dumitras.c 1' Recuperam balonul prin Surugiu la centrul terenului si avem o prima posesie.

13:01 Incepe meciul. Kvirikashvili repune balonul de la centru.

12:58 Se intoneaza cele doua imnuri de stat. Primul a fost al Romaniei, dupa care urmeaza imnul Georgiei. Vreme insorita la Tbilisi, desi terenul se prezinta in conditii nu tocmai bune.

Georgia: 15 Bessik Khamashuridze - 14 Irakli Machkhaneli, 13 David Katcharava, 12 Tedo Zibzibadze, 11 Lexo Gugava - 10 Merab Kvirikashvili, 9 Irakli Abusseridze (C) - 8 Mamuka Gorgodze, 7 Guia Labadze, 6 Shalva Sutiashvili - 5 Vakhtang Maissuradze, 4 Levan Datunashvili - 3 David Zirakashvili, 2 Jaba Bregvadze, 1 David Khinchaguishvili

     Rezerve: 16 Irakli Natriashvili, 17 George Zhghenti, 18 George Nemsadze, 19 George Chkhaidze, 20 Bidzina Samkharadze, 21 Irakli Chkhikvadze, 22 Lasha Malaghuradze
    
Romania: 15 Iulian Dumitras - 14 Madalin Lemnaru, 13 Ionel Cazan, 12 Robert Dascalu, 11 Catalin Fercu - 10 Florin Vlaicu, 9 Florin Surugiu - 8 Daniel Carpo, 7 Daniel Ianus, 6 Mihai Macovei - 5 Cristian Petre (C), 4 Valentin Ursache - 3 Dragos Dima, 2 Bogdan Zebega, 1 Nicolae Nere

     Rezerve: 16 Andrei Radoi, 17 Vasile Mariscariu, 18 Sorin Socol, 19 Valentin Popirlan, 20 Vali Calafeteanu, 21 Csaba Gal, 22 Danut Dumbrava

Onlinesport: Dumitru Stircu


Asa am trait: Georgia - Romania 18-11