Rugby

Stejarii au ratat de putin victoria la Montevideo. Calificarea la Mondiale se decide la Bucuresti

Echipa nationala de rugby a Romaniei a incheiat la egalitate, scor 21-21, partida tur cu Uruguay contand pentru barajul de calificare la Cupa Mondiala din 2011. Stejarii au condus in permanenta pe tabela, avand in partea secunda chiar si un avans de zece puncte, dar finalul le-a apartinut gazdelor, careu au izbutit sa restabileasca echilibrul.
Pe o caldura sufocanta si in fata unui public entuziast, stejarii au inceput curajos meciul de la Montevideo, incercand sa traseze inca din start coordonatele unei partide cruciale in ecuatia calificarii la Cupa Mondiala.

Un prima atac la mana in jumatatea adversa, urmat de o patrundere in terenul de 22 advers, totul terminandu-se cu o lovitura de pedeapsa pentru gazde.

La randul lor, uruguayenii au replicat prin atacuri taioase, purtate in mare viteza pe cele doua aripi. Echilibrul pe tabela s-a mentinut pana in minutul 21, cand Danut Dumbrava a deschis scorul prin transformarea unei lovituri de pedeapsa.

Dupa alte sase minute scorul a devenit 6-0, acelasi jucator ghidand cu maiestrie balonul oval printre buturile sud-americanilor.

S-a facut 9-0 in minutul 30, acelasi Dumbrava transformand cu precizia unui ceasornic elvetian o lovitura de pedeapsa dictata de centralul sud-african ca urmare a unei infractiuni defensive a gazdelor.

Gazdele au reusit primul lor eseu la o faza care nu anunta mare lucru, un atac rapid pe extrema dreapta ducandu-l pe Gaston Mieres cu mingea pana in terenul nostru de tinta. Arocena a ratat transformarea si scorul a ramas 9-5.

Finalul a apartinut stejarilor, acestia fortand in stilul caracteristic pe inaintare si pana la urma reusind sa incercarea mult dorita prin Manta. Transformarea a fost ratata de Dumbrava si astfel la cabine s-a intrat cu 14-5 in favoarea echipei Romaniei.

Partea secunda a inceput cum nu se poate mai rau pentru tricolori, acestia comitand mai multe greseli 'nefortate' in propria jumatate de teren, erori care i-au readus in meci pe uruguayeni.

Arocena si-a regasit inspiratia in fata balonului, transformand doua lovituri de pedeapsa intr-un interval de doar sase minute, astfel ca scorul s-a strans la 14-11 cu 32 de minute inaintea finalului.

Romania a revenit in ofensiva si din nou pachetul de inaintare a facut diferenta, Balan reusind un eseu vital pentru ecuatia rezultatului final si poate chiar a calificarii. Dumbrava a transformat dintr-o pozitie dificila si astfel, cu 26 de minute pana la ultimul fluier, echipa tricolora conducea cu 21-11.

Acelasi Arocena a ratat in minutul 60 o lovitura de pedeapsa din pozitie facila, moment care pana la urma s-a dovedit decisiv pentru rezultatul partidei, dupa care gazdele si-au trecut in cont un al doilea eseu.

Cu trei minute inaintea finalului inevitabilul s-a produs si Arocena a mai pus trei puncte in dreptul echipei sale, stabilind astfel scorul final, 21-21, care lasa deschisa lupta pentru calificare in returul de la Bucuresti.

Acesta va avea loc peste doua saptamani pe stadionul Arcul de Triumf.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Stejarii au ratat de putin victoria la Montevideo. Calificarea la Mondiale se decide la Bucuresti