Rugby

Baia Mare bate Steaua si ia campionatul

Suspans in finala mare a Diviziei Nationale, ajunsa pana in prelungiri, intre Baia Mare si Steaua.
 La pauza scorul a fost 6-9, dupa cate 2 penalizari transformate de Budusanu si Dumbrava, diferenta facand-o un dropgol al lui Dumbrava. In partea a doua, Steaua a condus cu 15-11 dar baimarenii au revenit cu eseu si au avut 18-15. Dumbrava a egalat si a trimis partida in prelungiri, unde nebunia a atins cote maxime. S-au dat cartonase galbene unul dupa altul, s-a dat si rosu, s-a acordat eseu de penalizare si Marin Mot a vrut sa scoata echipa de pe teren.

S-a terminat 28-21 pentru Baia Mare, echipa care ramane campioana Romaniei dupa ce si anul trecut a castigat trofeul in fata Stelei. In meciul pentru locurile 3-4, Farul Constanta a reusit sa castige cu 28-19 (14-7) in fata lui Dinamo, astfel ca echipa din Constanta s-a clasat pe locul 3 iar Dinamo pe locul 4.

In finala mica, Dinamo nu s-a putut depasi conditia si a pierdut medaliile de bronz. Farul se consoleaza cu locul 3 dupa ce spera ca va juca finala mare

In finala mare am putea rezuma astfel: Baia Mare a impins cu molul, Steaua a sutat. Pe final nebunia a atins paroxismul.

S-a jucat destul de echilibrat in prima repriza, cu Baia Mare avand tendinta de a ataca mai mult. Baimarenii au dorit neaparat eseul si au trimis in tusa doua penalitati, insa fara succes. Evolutia scorului: 0-3 in minutul 18 dupa penalitate Dumbrava, 3-3 in minutul 26 dupa penalitate Budusanu, 3-6 in minutul 29 dupa penalitate Dumbrava, 6-6 in minutul 32 dupa penalitate Budusanu si 6-9 in minutul 34 dupa drolgol Dumbrava de la 30 de metri. Acesta a fost si scorul pauzei.

Cea mai mare ocazie de eseu a finalei mari in prima repriza a avut-o Baia Mare in minutul 22, cu un mol la 5 metri de terenul de tinta. S-a dictat insa paravan.

Repriza secunda a debutat cu inca o penalitate a lui Dumbrava pentru 6-12, urmata de o alta penalitate trimisa in tusa de Baia Mare fara succes. Un moment ce putea fi decisiv s-a produs in minutul 49, cand Nere a vazut galben pentru prabusirile repetate de mol. Imediat Baia Mare a fortat si a dus molul pana in eseu, balonul find culcat de Macovei. Din pacate pentru ei Budusanu nu a transformat, 11-12.

Baia Mare a ramas in forcing dar molul lor nu a avut succesul sperat. In schimb, Steaua a avut din nou penalitate si Dumbrava a facut 11-15. Din nou s-a reluat dominarea baimareana dar in minutul 63 s-a cam rupt jocul. Ailenei a vazut un galben acordat relativ usor pentru rucking si Baia Mare a ramas in 14. La doar 5 minute alta faza controversata. Rebond Macovei si eseu, insa acesta nu a fost acordat pentru un inainte anterior greu de sesizat.

Eseul pentru Baia Mare a venit in cele din urma tot in urma unui mol, Baimarenii au impins in colt si "eseu colectiv" cum spun francezii.Budusanu a transformat si Baia Mare avea 18-15. Imediat Budusanu a mai ratat 3 puncte pentru echipa lui. Finalul a fost incins, Steaua a trimis in tusa o penalitate de dupa 30 de metri dar nu a recuperat balonul.

In ultimele 30 de secunde Steaua a avut penalitate dupa un ofsaid si a egalat. 18-18 si meciul merge in prelungiri.

In prima repriza din prelungiri Baia Mare a continuat tavalagul molului pana cand stelistii au mai luat un galben (Mihalache), pozitie din care Dimofte a transformat penalitatea pentru 21-18. Replica lui Dumbrava a venit imediat cu un sut de la 25 de metri pentru 21-21. Astfel s-a intrat in repriza a doua de preungiri.

Baia Mare a avut ghinionul accidentarii lui Ciuntu si, cum facuse toate schimbarile, a ramas in 14. Imediat insa Tatu a lovit un adversar si a luat galben, asa ca Steaua juca in 13. A urmat un nou atac cu mol al lui Baia Mare si...eseu de penalizare! Eseul a fost transformat de Budusanu, asa ca Baia Mare avea 28-21. La aceeasi faza Vlaicu a vazut rosu pentru ca, asa cum a explicat arbitrul, "m-a injurat de mama".

In acele momente Marin Mot a intrat pe teren pentru a scoate echipa. Din fericire pentru stelisti reactia nervoasa nu a fost concretizata si jucatorii l-au convins sa continue meciul. Partida care s-a incheiat cu inca un galben, la baimareanul Radoi, si Danut Dumbrava plangand. Baia Mare ramane campioana, Steaua pierde a patra finala la rand.

Clasament Final

1. Baia Mare
2. Steaua
3. Farul Constanta
4. Dinamo Bucuresti

rugby.ro


Baia Mare bate Steaua si ia campionatul