Rugby

All Blacks, debut convingator in noua editie a Tri Nations

Reprezentativa Noii Zeelande a intrerupt seria infrangerilor suferite in fata Africii de Sud, All Blacks impunandu-se, sambata, la Auckland, cu 32-12 (20-3), in prima etapa a editiei din acest an a Tri Nations.
Springboks au deschis scorul in minutul 7 prin Morne Steyn, care a transformat o lovitura de pedeapsa, dar All Blacks au pus stapanire pe joc prin tehnica si forta.

Decarul Dan Carter a restabilit egalitatea in minutul 13, transformand o lovitura de pedeapsa, faza fiind precedata de eliminarea temporara a sud-africanului Bakkies Botha.

Profitand de omul in plus pe teren, neo-zeelandezii au marcat pana la pauza doua eseuri prin care s-au distantat la 20-3 pe tabela.

Mai intai Conrad Smith a culcat balonul in terenul de tinta advers, dupa o cursa extraordinara a lui Mils Muliaina. Era minutul 18 si tribunele lui Eden Parks exultau in fata jocului favoritilor.

Carter a reusit o noua lovitura de pedeapsa in minutul 26, ridicand scorul la 13-3, dupa care Ma'a Nonu a adus a doua incercare pentru Noua Zeelanda, de aceasta data faza fiind creata pe aripa stanga de Rokocoko.

Dupa o prima repriza extrem de stearsa, in care au fost tinuti intr-o presiune permanenta, sud-africanii au iesit mai decisi de la cabine, Steyn reducand din diferenta prin transformarea a doua lovituri de pedeapsa in minutele 42 si 46.

Desi All Blacks au redus vizibil ritmul jocului in partea secunda, punctele s-au adunat in continuare in dreptul gazdelor, jucatorii pregatiti de Graham Henry penalizand in alte doua randuri apararea sud-africana.

S-a intamplat in minutul 58 cand Read si-a trecut in cont doar al doilea sau eseu la prima reprezentativa, pentru ca in ultimul minut de joc Woodcock sa aduca punctul bonus pentru Noua Zeelanda.

Noua Zeelanda: Mils Muliaina, Cory Jane, Conrad Smith, Ma'a Nonu, Joe Rokocoko, Dan Carter, Jimmy Cowan; Kieran Read, Richie McCaw (c), Jerome Kaino, Tom Donnelly, Brad Thorn, Owen Franks, Keven Mealamu, Tony Woodcock.

Africa de Sud: Zane Kirchner, Jean de Villiers, Jaque Fourie, Wynand Olivier, Bryan Habana, Morne Steyn, Ricky Januarie; Pierre Spies, Francois Louw, Schalk Burger, Victor Matfield, Bakkies Botha, Jannie du Plessis, John Smit (c), Gurthro Steenkamp.

Meciul de la Auckland a fost arbitrat de irlandezul Alan Lewis.

A doua etapa a Tri Nations va gasi din nou cele doua echipe fata in fata peste o saptamana, meciul fiind gazduit de Westpac Stadium din Wellington.

Onlinesport: Dumitru Stircu


All Blacks, debut convingator in noua editie a Tri Nations