Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Germanii domina Pista Mortii. Valentin Cretu, locul 31

Germanul Felix Loch a cucerit, duminica, medalia de aur in concursul masculin de sanie de la Vancouver, impunandu-se in fata conationalului sau David Moeller si a marelui favorit Armin Zoeggeler. Romanul Valentin Cretu s-a clasat in final pe locul 31 pe pista pe care un sportiv georgian si-a pierdut viata la antrenamente.

Sportivul roman Valentin Cretu s-a clasat pe locul 31 din 38 competitori aliniati la start in concursul individual de sanie de la Vancouver, dupa disputarea, duminica, a ultimelor doua manse manse.

In varsta de 20 ani, Cretu a fost inregistrat la finalul concursului timpul cumulat de 3 minute, 20 secunde, 832 miimi, cu o intarziere de 6 secunde si 390 miimi fata de primul clasat.

Medalia de aur i-a revenit germanului Felix Loch, care a dominat concursul de la prima si pana la ultima mansa. Cronometrat in 3 minute. 13 secunde si 85 miimi, Loch l-a devansat pe conationalul sau David Moeller pentru 679 miimi de secunda.

Mare favorit inaintea intrecerilor olimpice, italianul Armin Zoeggeler nu a avut reactie in fata celor doi germani, multumindu-se in final cu medalia de bronz, dupa ce a pierdut in cele patru manse o secunda si 290 miimi in raport cu Loch.

Onlinesport



Germanii domina Pista Mortii. Valentin Cretu, locul 31