Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Charlotte Kalla aduce primul aur Suediei la schi fond. Doar locul 43 pentru Monika Gyorgy

Intrecerile de schi fond au debutat, luni, cu proba feminina de 10 kilometri stilul liber, cursa fiind castigata de suedeza Charlotte Kalla. Reprezentanta Romaniei, Monika Gyory, a incheiat cursa pe locul 43, la 2 minute, 21 secunde si o zecime in spatele primei clasate.
In varsta de 22 ani, Kalla a parcurs traseul de la Whistler in 24 minute, 58 secunde si 4 zecimi, devansand-o cu doar 6.6 secunde pe veterana Kristina Smigun-Vaehi din Estonia.

Mai in varsta cu zece ani decat Kalla, sportiva baltica a reusit o cursa foarte buna, ratand de putin un al treilea titlu olimpic, dupa cele doua obtinute la Tornio in cursele de 15 kilometri pursuit si 10 kilometri liber.

Podiumul de la Vancouver a fost completat de Marit Bjoergen din Norvegia, care a obtinut astfel a treia medalie olimpica din cariera. Bjoergen a ajuns la sosire cu o intarziere de 15.9 secunde fata de Kalla.

Pentru Charlotte Kalla este de departe cel mai bun rezultat al carierei, dupa ce in 2007 a incheiat pe locul 5 cursa de 15 kilometri stilul liber de la Campionatele Mondiale desfasurate la Sapporo (Japonia).

In acest sezon al Cupei Mondiale, Kalla si-a facut incalzirea castigand proba similara la Canmore, Alberta (Canada).

La cursa olimpica de 15 kilometri liber au luat startul nu mai putin de 78 competitoare

Onlinesport


Charlotte Kalla aduce primul aur Suediei la schi fond. Doar locul 43 pentru Monika Gyorgy