Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Cehoaica Martina Sablikova le-a invins pe marile favorite la patinaj viteza

Surpriza de proportii in proba de patinaj viteza desfasurata pe distanta de 3000 metri, cehoaica Martina Sablikova obtinand titlul olimpic, dupa ce a realizat o cursa fabuloasa.
In varsta de 22 ani, Sablikova a impus un ritm sufocant pe ultima parte a cursei, oprind cronometrul la 4 minute, 2 secunde si 53 sutimi, timpul sau fiind mai bun cu 2 secunde si 9 sutimi decat cel stabilit de Stephanie Beckert din Germania.

Medalia de bronz i-a revenit Kristinei Groves din Canada, care a acoperit cei 3000 metri ai ovalului de gheata din Richmond in 4 minute, 4 secunde si 84 sutimi.

Favorita la o medalie, veterana germana de 35 ani Daniel Anschutz Thomas a incheiat in afara podiumului pe locul patru, ratand pentru doar trei sutimi de secunda medalia de bronz.

Martina Sablikova se afla la a doua Olimpiada din cariera, dupa ce in urma cu patru a fost a 4-a la 5000 metri si a 7-a la 3000 metri.

Ultima medaliata cu aur din Cehia la o editie a Jocurilor Olimpice de Iarna a fost Katerina Neumanova, aceasta impunandu-se la Torino (2006) in cursa de schi fond desfasurata pe distanta a 30 kilometri stilul liber.

Onlinesport


Cehoaica Martina Sablikova le-a invins pe marile favorite la patinaj viteza