Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Bode Miller vrea sa concureze la toate cele cinci concursuri de schi alpin

Liderul echipei de schi alpin a Statelor Unite, Bode Miller, intentioneaza sa participe la toate cele cinci concursuri programate la Jocurile Olimpice de la Vancouver, in pofida rezultatelor slabe din ultima perioada.

Vicecampion olimpic la Salt Lake City in probele de slalom urias si combinata, Bode Miller a castigat pe 15 ianuarie prima cursa in Cupa Mondiala dupa aproape doi ani de rezultate mediocre.

Carismaticul american care a sarit peste programul de pregatire din vara anului 2009 s-a impus in super-cominata alpina de la Wengen, obtinand astfel a 32-a victorie din cariera.

Fara niciun punct la slalom urias in acest sezon, Miller a fost admis in echipa pentru acest concurs datorita rezultatelor din trecut, medalia de argint obtinuta la Salt Lake City si aurul mondial obtinut in 2003 la St.Moritz cantarind mai mult decat rezultatele obtinute in acest sezon de ceilalti americani din circul alb.

Miller nu a mai castigat un concurs de slalom urias din decembrie 2005, cand s-a impus pe partia din Beaver Creek (Colorado), in acest sezon ratand prezenta in mansa secunda la cele doua concursuri la care a luat parte.

Competitia olimpica de schi alpin de la Vancouver va debuta pe 13 februarie cu intrecerea masculina de coborare, dupa care urmeaza super-combinata, Super-G, slalom urias si slalom.

Onlinesport



Bode Miller vrea sa concureze la toate cele cinci concursuri de schi alpin