Jocurile Olimpice de Vara Atena 2008

Americanii continua cursa spre aur la baschet

Echipa masculina de baschet a Statelor Unite, considerata de multi specialisti drept cea mai buna din 1992 si pana in prezent, a oferit luni noi momente de spectacol si magie la Beijing, invingand Germania cu un zdrobitor 106-57.
Cel mai bun jucator al meciului a fost Dwight Howard, cu 22 de puncte si 10 recuperari, acesta fiind secondat de LeBron James, care si-a trecut in cont 18 puncte.

De la germani s-a evidentiat vedeta Dirk Nowitkzi, care a marcat 14 puncte in fata adversarilor sai din NBA, prea putin insa pentru a face fata masinii de baschet conduse de Kobe Bryant (n.r. - jucator care a incheiat faza grupelor cu o medie de 32.2 puncte).

Inceputul de meci a fost halucinant pentru nemti, care s-au vazut condusi la jumatatea primului sfert cu un neverosimil 20-3, pentru ca la pauza mare tabela sa arate 53-29 in favoarea americanilor.

Jocul a curs in continuare intr-o singura directie, starurile din NBA trecandu-si in final in cont a cincea victorie consecutiva la Beijing, scor 106-57, in timp ce Germania rateaza sferturile alaturi de Angola.

Urmatoarea adversara a echipei Statelor Unite este Australia, ocupanta locului patru in Grupa A, si care il propune drept pericol principal pe Andrew Bogut, jucator care evolueaza la Milwaukee Bucks si care a reusit 23 de puncte in meciul cu Lituania.

Sferturile de finala in turneul masculin de baschet se disputa miercuri.

Onlinesport


Americanii continua cursa spre aur la baschet