Jocurile Olimpice de Vara Atena 2008

Ana Pascu: "Mihai Covaliu nu a fost in plenitudinea fortelor"

Presedintele Federatiei Romane de Scrima, Ana Pascu, a declarat, marti, dupa ce sabrerul Mihai Covaliu a obtinut medalia de bronz in cadrul turneului olimpic, ca sportivul roman nu a fost in plenitudinea fortelor, el avand probleme de acomodare la conditiile din China.

"Am inca emotii. Medalia a fost extraordinar de mult muncita, iar meritul este cu atat mai mare cu cat lui nu i-a mers extraordinar, nu a fost in plenitudinea fortelor. A fost un pic deranjat de fusul orar, de umiditate, de caldura, de zgomotul enorm. Medalia este extrem de meritorie, iar el ramane unul dintre marii sportivi ai lumii", a spus Pascu, la Sport.ro.

Ana Pascu a afirmat ca Mihai Covaliu este multumit de rezultatul obtinut. "Finala am privit-o ingrozitor de crispata. Sunt destul de multumita si el este destul de multumit acum ca s-a mai linistit. Am fost cu totii extrem de incordati. Speram sa serbam aceasta medalie cu totii acasa, pentru ca aici nu ne putem regasi suflul", a subliniat Pascu.

Ea a precizat ca, in semifinale, Mihai Covaliu nu a putut sa isi faca jocul sau obisnuit. "Mihai nu a facut actiunile pe care le face de obicei, a tras destul de simplu, a vrut sa declaseze atacurile de distanta, dar nu i-a reusit. Lopez este intr-o forma de zile mari si a putut sa-l invinga. Diferenta a fost extraordinar de mica", a precizat Pascu.

Mihai Covaliu a castigat, marti, bronzul in proba de sabie din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing, aducand delegatiei Romaniei a doua medalie la competitia din China, dupa aurul castigat de judoka Alina Dumitru. Covaliu l-a invins in finala mica pe francezul Julien Pillet, cu scorul 15-11.

Sportivul roman a ratat de putin calificarea in finala mare, pierzand cu scorul de 13-15, intalnirea din semifinale cu francezul Nicolas Lopez, dupa ce a condus aproape tot timpul partidei.

Sabrerul Mihai Covaliu, in varsta de 30 de ani, este campion olimpic la Sydney, in 2000 si mai are in palmares un titlu mondial la sabie individual la Leipzig, in 2005, precum si unul european, pe echipe, la Izmir, in 2006. De asemenea, Covaliu este medaliat cu argint la CM de la Havana, din 2003 si mai are in palmares cinci medalii de bronz la CE (2008, 2007, 2005 - pe echipe, 2002, 2001) si doua la CM (2002 si 2001).

Mediafax



Ana Pascu: "Mihai Covaliu nu a fost in plenitudinea fortelor"